základní skupiny - skupina H, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Everton FC 0:0

Everton si udržel první příčku v nabité skupině H, když na půdě francouzského Lille vydřel bezbrankovou remízu. Lepší šance si sice vytvořili domácí, jenže i v těch největších vždy v zakončení selhali, ať už to byl v první půli Gueye, či Divock Origi po změně stran. Když pak na druhé straně neuspěl ani McGeady, utkání o málu šancí skončilo 0:0.

Oba celky tak i po třech kolech zůstávají neporaženy, jenže obzvláště Lille ze svých tří remíz příliš velkou radost mít nemůže. Everton je na tom díky výhře s Wolfsburgem o něco lépe na pěti bodech.

Samotný zápas za přihlížení více než pěti tisíc fanoušků Toffees na stadionu Pierra Mauroye a dalších tisíců ve městě odstartovali lépe domácí. Sebastien Corchia pohotově pálil, ovšem trefil pouze kapitána Phila Jagielku, a Florent Balmont zase poslal do šestnáctky hostí nebezpečný centr, na který však těsně nedosáhl ani Simon Kjaer, ani Marko Basa. Pak o sobě dal vědět i mladičký Divock Origi, jenž jakožto kmenový hráč Liverpoolu toužil strhnout na sebe pozornost ještě více než ostatní. Ani jeden z jeho nákopů do vápna Evertonu však příjemce nenašel.

Hosté o sobě dali poprvé trochu vědět kombinací Pienaara s Eto’oem, jehož ale před brankou zradilo zpracování. Na Evertonu bylo patrné, že oproti základní sestavě z posledního ligového kola prodělal hned šestici hráčských změn, a k prvnímu opravdovému střeleckému pokusu se dostal až po půlhodině hry, kdy střílel McGeady. S jeho slabou ranou si však brankář Eneyama bezpečně poradil. Ještě předtím se Lille málem ujalo vedení, nebýt toho, že Gueyeho rána na hranici šestnáctky z otočky skončila těsně vedle Howardovy tyče.

Osm minut po změně stran na sebe znovu upozornil devatenáctiletý Origi, když prudkou ranou mířil do horního růžku, jenže ne tak úplně přesně. Eto’o pak opět chabým pokusem přinutil Eneyamu k rutinnímu zákroku a největší vzruch v úvodní čtvrthodině druhé půle přinesl incident, kdy Leightona Bainese ve vlastní šestnáctce trefil soupeřův centr do ruky. Více než rohový kop z toho však hráči Lille nevytěžili.

Když pak na Eneyamu nevyzrál ani prudkou ranou McGeady díky dobré práci střídajícího Lukaka, a na druhé straně si na Howardovi vylámal zuby Balmont, skončilo utkání bez branek. Kvůli výhře Wolfsburgu nad Krasnodarem zůstává Everton na čele skupiny o jediný bod před německým soupeřem, Lille je průběžně třetí.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady neni o cem everton neprohraje tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
arsavin

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zaschrona

Everton: Howard - Hibbert, Jagielka (c), Distin, Baines - Besic, Barry - McGeady, Barkley, Pienaar - Eto'o

Everton subs: Joel, Alcaraz, Coleman, Gibson, McCarthy, Atsu, Lukaku

Lille: Enyema - Beria, Basa, Kjaer, Souare - Corchia, Gueye, Mavuba, Balmont - Rodelin, Origi

Lille subs: Elana, Rozehnal, Sidibe, Martin, Mendes, Roux, Frey

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nemajú hráči Evertonu na prsiach reklamu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele