základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter Milán - Dněpr Dněpropetrovsk 2:1

Inter Milán si na stadionu San Siro poradil se soupeřem z Ukrajiny a připsal si další tři body. Ke dnešním narozeninám dostal trenér Mancini skvělý dárek, ale také mnoho nervózních momentů. Kapitán Ranocchia dostal červenou kartu hned po návratu ze šaten a Inter musel ještě otáčet skóre.

Velký den trenéra Roberta Manciniho spočíval v atraktivním utkání Evropské ligy. Inter chtěl dokázat, že při změně kouče neudělal chybu a naopak si chtěl naklonit fanoušky opět na svou stranu. První náznaky zlepšení byly patrné už při víkendovém derby města Milána, dnes to byla Manciniho obnovená premiéra v Evropě na lavici Nerazzurri. Při výročí svých padesáti let poslal na trávník Guarína, Hernanese nebo střelce Osvalda s Icardim.

První zajímavou akci vymyslel tým trenéra Roberta Manciniho. Zdravko Kuzmanović se příliš často do základní sestavy nedostává, ale dnes mu byla projevena důvěra, kterou zkušený záložník nechtěl zklamat. Už ve třetí minutě se Kuzmanović pokusil překvapit brankáře Bojka, ale mířil příliš vysoko. Domácí ochozy nemohly být přesvědčeny o dostatečné motivaci hráčů, protože domácí kazili jednu nahrávku za druhou.

Další velkou chybu ukázal brankář Samir Handanović, jehož kontrakt je velkým diskuzním tématem v celém calciu. Interu se nepovedla ani kombinace mezi Guarínem a Osvaldem. A tak udeřili hosté z Ukrajiny. Po ráně Konopljanky brankář Samir Handanović odvrátil míč jen k Ruslanovi Rotanovi, který jej tvrdou ranou poslal zpět do sítě - 1:0.

Nerazzurri museli přehodnotit své plány, ale dokázali se poměrně rychle vzchopit. Signálem k tomu jim paradoxně byla nervy drásající situace z osmadvacáté minuty, když byl Čeberjačko faulován v pokutovém území. Pokud se ale na brankáře Handanoviće pískalo kvůli častým chybám, svou reputaci si slovinský brankář napravil vzápětí. Hvězdný útočník Konopljanka sice nezvolil špatnou stranu, ale Handanović zvolil stejnou.

Přesně s úderem třicáté minuty se Interu podařilo srovnat! Po nenápadné akci se k míči dostal do druhé vlny nabíhající Zdravko Kuzmanović a v porovnání se začátkem zápasu tentokrát mířil přesněji - srovnáno na 1:1.

Inter dnes připravil pro své fanoušky opravdu náročné chvíle. Ještě v první půli Mauro Icardi nezakončil dobře vypadající akci podle představ. A pokud trenér Roberto Mancini v šatně chválil obrannou linii, minutu po změně stran asi nevěřil svým očím. Kapitán Andrea Ranocchia totiž vyrobil fatální chybu a svou druhou žlutou kartou oslabil domácí Nerazzurri.

Pět minut po změně stran se Inter dokázal vzepřít početnímu manku a sám udeřil. Po několikaminutovém obléhání soupeřovy brány si Dněpr nedal pozor na "zadní vrátka" a inkasoval. Pablo Daniel Osvaldo si naběhl před pokutové území a nikým neatakován zamířil přesně k tyči - 2:1. Inter Milán dokázal i v početním oslabení dokonat obrat!

Dněpr se samozřejmě nechtěl smířit s prohrou. Fedeckij nejdříve neprostřelil Handanoviče, následně ve skluzu střílel do prázdné brány, ale tam se vrátila obrana domácích. Půl hodiny před koncem utkání si ve vápně na centr naskočil Fredy Guarín, ale o pár centimetrů minul. Druhá půle tolik vyložených akcí nenabídla, k vidění byla zajímavá šance až deset minut před koncem utkání. Dněpr dostal příležitost zahrávat přímý volný kop po faulu na Kaliniće. Rotan ale mířil těsně mimo tři tyče. V samotném závěru zápasu ještě Dněpr vstřelil neregulérní branku. Pro italského fanouška zkrátka emocí tak akorát.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, tuttomercatoweb.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
HullCity

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Forza_Inter

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mam dobru naladu - 3:0 FORZA INTER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini ma dnes 50 rokov, tak verim ze to oslavi peknou hrou, vitazstvom a postupom (teda ze hraci mu daju takyto darcek)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
celestial-

Skúsim dnes tip i ja 4:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Juan a Rano a ta ich rozohravka

Reagovat
lnterista

obrana absolutne tragicka

Reagovat
smazaný uživatel

Handa klasika

Reagovat
lnterista

Handa je zvire

Reagovat
lnterista

Kuzmaa.... kua ja jsem si ho oblibil

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapricinil nahodou zlou rozohravkou prvy gol?

Reagovat
lnterista

to jsem si nevsiml...ale celkove necekam od nej terno nahravka mu neni cizi a s prehledem si svoje uhraje...ne ze bych ho chtel v zakladu ale urcite je vic jak treba mistr Guarin

Reagovat
smazaný uživatel

Najvacsi nas problem je ze stracame lahke lopty, dnes Guarina nema cenu ani komentovat

Reagovat
smazaný uživatel

Fredy snad nedal jednu prihravku dobru a ostatni tiez nic moc

Reagovat
lnterista

Guarin je uplne zbytecnej...toho jsem uz odepsal a pomalu zacinam lamat hul nad Juanem(hroznej plasan)

Reagovat
smazaný uživatel

To bol Juan ak sa nemylim

Reagovat
Jajinek

Co to kurva doprdele hrajeme?????!!!!!!!!!!!

To je jak, kdyby to nemělo kouče rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Tragedia, Dnepr nas solidne prehrava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

konecne me nebude pit krev

Reagovat
smazaný uživatel

konecne akcia

Reagovat
lnterista

Osvaldoo

Reagovat
Jajinek

Sice do ted nevime, jaktoze jsme vlastne vyhrali a vylouceni Rana nam spis pomohlo, melo to i pozitiva. Osvaldo vyborne dnes. Klickoval, makal a dal vitezny gol!

Reagovat
smazaný uživatel

myslis ze Handa predlzi, ale uz musime hladat noveho brankara?

Reagovat
smazaný uživatel

Naše obrana je zoufalá... Rano mi připadá, jak kdyby na San Siro spadnul někde z okresního přeboru, 90. let, vždyť ten kluk vůbec netuší kde mu hlava stojí a jeho hra nohama to je tragikomedie. Juan pozičně naprosto zoufalej, a že se ve fotbale může hlavičkovat, to mu asi ještě neřekli. Campagnarovy naivní chyby ve 33 letech? Alespoň do průměru zabředl Andreolli. Taky nemám slov. Jedinej kdo se mi v obraně líbí je Dodo. S kritikou Guarína bych nebyl tak hrr, alespoň se pod Mancinim začal snažit a běhat, věřím, že zlepšení přijde. Medel, Hernanes -OK. Zdravko -až se ten kluk trošku uklidní a 90% jeho pokusů nebude končit na střeše stadionu, bude to dobrej tahoun zálohy. Potřebuje trochu důvěry. Icardi tam podle mě vůbec nebyl, to snad musí bejt nějaká chyba ne? Já ho teda nezahlíd. Osvadlo -výbornej výkon a o Handovi asi netřeba debatovat. Snad Mancini něco udělá s obranou (Vidić + Andreolli) a koupí útočníka a LM dáme.

Reagovat
snuff24

Útočníka

Reagovat
celestial-

Vie niekto co je s webom fcintermilano.com , ze sa neupdatuje? Dakujem za info :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele