základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.11.2014 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Krasnodar - Lille OSC 1:1

Krasnodar potřeboval dnes porazit Lille, pokud chtěl ještě pomýšlet na postup, a nebyl k tomu vůbec daleko - dominantní představení v první půli vyústilo ve vedoucí branku Ariho (35'). Dogy byly v zápase horším týmem, jedenáct minut před koncem však přece jen vyrovnaly po hlavičce Nolana Rouxe a udržely vlastní postupové naděje, zatímco Rusové jsou z kola venku.

Lille sice neprolomilo svoji sérii bez výhry, s remízou ale může být určitě spokojeno; jednak vzhledem k hernímu vývoji, jednak proto, že mu nyní stačí "pouze" v závěrečném kole porazit Wolfsburg. Domácí si dobře uvědomovali, že cokoliv jiného než výhra pro ně znamená konec, a úvod zápasu podle toho vypadal; ofenziva Krasnodaru sevřela soupeře do kleští, z tlaku však vzešly pouze čtyři krátce po sobě jdoucí rohové kopy, které k úspěchu nevedly.

Hosté se sice soustředili zejména na obranu, i oni však ukázali, že umí být nebezpeční - byť jejich největší šancí první půle byla dalekonosná rána Florenta Balmonta, která zaplula přímo do náruče gólmana Andrije Dikana. Zatímco tedy Dogy zaznamenaly několik polovičatých šancí, na druhé straně to vypadalo mnohem nebezpečněji a Vincent Enyeama musel být ve střehu, aby si po Joaozinhově rohovém kopu poradil u bližší tyče se zakončujícím Sigurdssonem.

Deset minut před koncem však už ani on nic nezmohl. Domácí tentokrát chytře rozehráli postupný útok, míč se po sérii přihrávek dostal k Mamajevovi, který nacentroval na nabíhajícího Ariho, a brazilský forvard chladnokrevně propálil nigerijského strážce. Po změně stran vypadalo Lille o poznání živěji a hned v 47. minutě mohlo být vyrovnáno, Dikan si však s Rozehnalovým volejem poradil.

Hosté nikdy zcela nepřevzali iniciativu, utkání však bylo s přibývajícími minutami mnohem vyrovnanější a dá se říct, že gól na 1:1 tak přišel jako zasloužená odměna. Hvězdou druhé půle byl jednoznačně Balmont, jehož dynamika a skvělý pohyb ve středu hřiště určovaly tempo utkání; jeden z jeho průniků byl zakončen milimetrovým pasem na Rouxe, s jehož hlavičkou si Dikan poradil nedokázal. Lille mohlo dokonce i vyhrát, domácí gólman se však v závěru vytáhl proti Ryanu Mendesovi; na druhé straně pak ještě zahodil finální šanci Wanderson, jehož přímý kop zlikvidoval pozorný Enyeama.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele