základní skupiny - skupina H, 2. kolo
02.10.2014 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton si po nevýrazném výkonu veze z Krasnodaru alespoň bod

Everton zavítal v rámci druhého kola Evropské ligy na hřiště ruského Krasnodaru a až díky pozdnímu zásahu zkušeného Samuela Eto’oa se anglickému celku podařilo odvrátit porážku. Zápas tak skončil 1:1 a hosté se navzdory chabému výkonu nadále drží na čele skupiny H.

Krasnodar se ujal zaslouženého vedení ve třiačtyřicáté minutě zásluhou brazilského útočníka Ariho, jenž využil nedbalosti kapitána Toffees Phila Jagielky. Po změně stran pak málem zvýšil na 2:0 Wanderson, jenže ke smůle domácích pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Čtyři stovky oddaných příznivců Evertonu, kteří museli na krasnodarský stadion podniknout cestu dobrých tří tisíc kilometrů, se tak přece jen dočkali alespoň nějaké radosti. Osm minut před koncem totiž usměrnil Bainesův centr do sítě třiatřicetiletý veterán Eto’o.

Everton nyní o víkendu čeká v domácí soutěži náročný zápas na půdě Manchesteru United, a tak není divu, že Roberto Martínez učinil v zahajovací sestavě hned patero změn oproti předchozímu utkání. Krasnodar tak byl v zápase skrytým favoritem, neboť jeho dosavadní výsledky v Evropských pohárech jsou velmi působivé. Jednadvacet vstřelených branek a pouze tři inkasované za letošních sedm soutěžních utkání hovoří samy za sebe, navíc Rusové nasbírali cenné skalpy klubů jako Lille či Real Sociedad.

Do zápasu vlétli domácí po hlavě a zvláště křídelník Ricardo Laborde obranu Evertonu zaměstnával skoro permanentně. Nejprve tento hráč našel v dobré pozici Izmailova, jenž jen těsně přestřelil, a poté se po dalším Labordeho nástřelu do šestnáctky málem prosadil Ari. Brankář Howard musel poprvé výrazněji zasahovat v sedmnácté minutě, kdy jeho pozornost zkoušel Izmailov další ranou, a nedlouho nato Jedrzejczykova rána skončila jen těsně vedle.

Everton se poprvé ke střeleckému pokusu dostal až po tomto úvodním tlaku domácích, přičemž McGeadyho rána zpoza šestnáctky byla pozorným Dykanem odvrácena na roh. Následoval další slibný pokus Barryho z podobné pozice a do třetice neúspěšně zkoušel štěstí John Stones se svým nepřesným hlavičkovým pokusem. Odpověď Krasnodaru na krátkodobý tlak soupeře na sebe nenechal dlouho čekat, a tentokrát přinesl i kýžené gólové ovoce.

Dvě minuty před koncem první půle Ahmedov poslal do šestnáctky centr, který Jagielka nešťastně přizvedl přímo k volnému Arimu, jenž bez potíží propálil Howarda a poslal Krasnodar do vedení. Do druhé půle vyslal hostující trenér Martínez hned dvě nové tváře, avšak ani Lukaku s Atsuem zprvu nezměnili nic na tom, že čtvrteční večer Evertonu opravdu nepatřil. Byli to především domácí, kdo se dostával do zakončení i v průběhu druhého poločasu.

Když však Everton se štěstím přečkal šance Ahmeova, Ariho a zvláště střídajícího Wandersona, jehož rána rozezvonila břevno, přišel pro Krasnodar krutý úder na druhé straně. Baines zprava poslal do vápna svůj typicky kvalitní centr a Samuel Eto’o zblízka v zakončení nezaváhal. V samotném závěru pak neměl Lukaku daleko k tomu, aby dokonal nečekaný obrat, ovšem na Dykana si se svou hlavičkou nepřišel. Zápas tak skončil dělbou bodů 1:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Everton si poradí - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč favorizujete Everton, tady ty kluby z Anglie ( myslím, 2 kategorie ) jsou venku v evropě tragické.. FK Krasnodar vyhraje !

Reagovat
smazaný uživatel

ach jaj

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Zaschrona

Tohle bude tezky zapas... Vubec nevim, co od Krasnodaru cekat, nicmene dle poslednich vysledku vypadaji hodne nabouchane. Asi bych ted byl rad i za bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrkněte na jindratip.webnode.cz ----- stranky s tipy, zatim pouze v provizoriu, brzy stranky jindratip.cz

Reagovat
Bayernista18

1 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Zaschrona

Everton: Howard - Hibbert, Stones, Jagielka, Baines - Gibson, Barry - Atsu, Osman, McGeady - Eto'o

Subs: Robles, Alcaraz, Oviedo, Browning, Besic, Naismith, Lukaku

Krasnodar: Dykan - Jedrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist, Kaleshin - Gazinski - Izmailov, Ahmedov, Pereyra, Laborde - Ari

Subs: Sinitsin, Martynovich, Mamaev, Adzhindzhal, Petrov, Wanderson, Burmistrov

Skoda, ze Garbutt s Ledsonem nejsou ani na lavicce. A Krasnodaru tam tech Brazilcu zas tak moc nezbylo, zajimavy.

Reagovat
smazaný uživatel

tipy sportovnich utkáních na jindratip.webnode.cz ...zatim velmý úspěšné doufam,že to tak bude pokračovat.děkuji za podporu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele