základní skupiny - skupina G, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Standard Lutych 2:1

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam dokázali navázat na minulý ligový duel na půdě Den Haagu a nyní v domácím prostředí porazili po velkém boji úhlavního konkurenta v boji o postup do další fáze. S Lutychem sváděl rotterdamský výběr dlouho vyrovnaný boj, nakonec o vítězství 2:1 rozhodl brankou v 84. minutě. Díky tomu také odčinil úvodní porážku ve španělské Seville v poměru 0:2 a na belgický celek se bodově dotáhl.

Oba dva dnešní soupeři tak mají na kontě tři body a pravděpodobně právě mezi těmito výběry se rozhodne o druhém postupujícím mezi 32 nejlepších celků Evropské ligy. V úvodní polovině prvního dějství se hrálo velmi opatrně z obou stran, teprve poté byly k vidění vyložené příležitosti a o něco více jich přeci jen měl domácí celek. Do vedení se mohl dostat ve 26. minutě, tehdy nicméně dvakrát fantasticky zasáhl brankář Kawashima.

Po rohovém kopu se z pětatřiceti metrů opřel do balónu Clasie a japonský gólman měl s jeho pokusem co dělat, následně pálil z hranice pokutového území zcela volný Elvis Manu a i tentokráte hostující strážce famózně vyrazil balón na rohový kop. Deset minut před přestávkou poprvé zahrozili hosté. Po krásném pasu za obranu se pokusil o lob z dvaceti metrů Louis, avšak po jeho krkolomném zakončení se brankář Vermeer včas vrátil a vyrazil jeho padáček nad horní tyčku.

Ve 40. minutě spálil největší možnost první půle Manu. Ten si parádně vyskočil na vysoký centr z levé strany a zblízka hlavičkoval, jenže balón nakonec zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. Feyenoord se dočkal vedoucí trefy ihned po změně stran. Po dlouhém autovém vhazování Neloma až do pokutového území jen lehce tečoval míč Sven van Beek a bylo to 1:0.

Lutych se ovšem nevzdal a v 65. minutě bylo vyrovnáno. Po nákopu ze středového kruhu prošel na hranici vápna Louis a předložil míč volnému Jonathanu Vierovi, který zblízka pokořil Vermeera. Necelých dvacet minut před koncem mohli hosté dokonce otočit vývoj utkání. Střídající Watt měl na pravé straně pokutového území dostatek času a nebezpečně vypálil na zadní tyč, jeho pokus nakonec skončil o decimetry těsně vedle.

V 82. minutě měl na kopačce tutovku aktivní Manu, který si po pasu od levé pomezní čáry skvěle zpracoval míč a ocitl se sám před Kawashimou, ze tří metrů však trefil jen jeho nohu. Stejný hráč nakonec rozhodl o dvě minuty později. Po centru Clasieho a hlavičce Richardse nekompromisní ranou zamířil přesně do pravého horního rohu. Standard se do žádné šance už nedostal a musí skousnout hořkou porážku.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lutych v Holandsku neprohraje - 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

Holandsky futbal mam rad,ale Feyenoord je tragicky....o to viac v poharoch ........ 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Me taky celkem prekvapili

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Feynoord nemělv te skupině vubec hrát... když z Luhanskem rozhodl po uplné haluzi v 95 minutě... kdyby aspon je to nakoplo ale nic..tragedie...

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
DieFohlenBMG

02

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas 1,konečný 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 2

Tip 1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele