základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Sevilla FC 2:0

Feyenoord Rotterdam si na stadionu De Kuip poradil s hosty ze španělské metropole a svého soupeře předskočil v tabulce skupiny G. Sevilla je po prohře druhá a na Nizozemce ztrácí jeden bod. O góly se ve druhé půli postarali Jens Toornstra a Karin El Ahmadi.

Ve skupině G je i před posledním zápasem o co hrát. Feyenoord totiž zabral a na domácí půdě porazil favorita ze španělska od dvě branky. Tím pádem se dostal na první místo a třetí Rijeka také přispěla k atraktivnímu vývoji ve skupině, protože porazila Standard Lutych. O postupující dvojici tak rozhodne až poslední kolo.

Do první velké šance se dostali hosté. Radost z útočné akce jim překazil zdvižený praporek rozhodčího, který byl největším zklamáním pro záložníka Reyese. Další šance hostů skončila také neúspěchem. V ofsajdu se tentokrát nacházel Krychowiak. O dvě minuty později do vápna centroval Boulahrouz, jenže jeho přihrávka byla zablokována a adresáta nenašla. Do další akce se domácí pustili středem pole, když si míč vzal pod svůj patronát Jordy Clasie, jenže ten byl faulován. Z následného přímého kopu jeho spoluhráči nic nevytěžili. Po centru do vápna musel ven z brány také gólman Vermeer.

Deset minut před odchodem do šaten se do zakončení prohnal Toornstra, jenže míč namířil těsně vedle tyče, takže brankář Rico nemusel zasahovat. Rico musel být ve střehu také po další akci domácích, když se ke střele z hranice vápna dostal opět agilní Jordy Clasie. Rico nebyl příliš přesvědčivý a skákavá rána mu nadělal velké problémy. Nikdo z domácích se ale k odraženému míči včas nedostal a obránci Sevilly míč odkopli do bezpečí.

Sevilla kontrovala stříleným pokusem Jose Antonia Reyese, který však pozorná obrana Feyenoordu zablokovala. Bezbrankový stav sliboval ještě mnoho akce. Do druhé půle vešli lépe hosté. Po centru do vápna se pokoušel o zakončení Arribas, který ale netrefil bránu. Pro domácí tým se naskytla výtečná příležitost o minutu později, když Stéphane Mbia fauloval. Přímý volný kop ale Toornstra neproměnil. První gól utkání byl k vidění v šestapadesáté minutě. Jean-Paul Boëtius vybojoval míč ve vápně soupeře a nahrál jej před bránu na volnějšího Jense Toornstru. Ten už neměl problém zasunout míč do odkryté brány - 1:0.

Sevilla s nepříznivým stavem utkání chtěla něco udělat a vrhla veškeré své síly do útoku. Do skvělé pozice si naběhl polský reprezentační záložník Krychowiak a brankář Vermeer musel zasahovat. Na nepříznivý stav reagovali hosté dvojnásobným střídáním. Nevýrazného Iaga Aspase nahradil zkušený útočník Carlos Bacca. Na hřiště se dostal talentovaný záložník Gerard Deulofeu, který nahradil Denise Suárese. O tři minuty později se do zajímavé střelecké pozice probojoval Kevin Gameiro, ale jeho radost opět zkazil Vermeer. Dvacet minut před koncem utkání se Sevilla dočkala vyrovnání. Stéphane Mbia si naskočil na skvělý centr a přesně hlavičkoval. Jeho radost ale nevydržela dlouho, protože hlavní arbitr Slavko Vinčić odpískal ofsajd.

O dvě minuty později se do obrovské šance dostal mladík Boëtius, který nebyl nikým atakován, ale přesto z hranice pokutového území netrefil bránu! Sevilla se hnala za regulérním srovnáním, ale zajímavá rána Reyese skončila těsně vedle. Poslední rána do nadějí Sevilly přišla sedm minut před koncem. Po několika odrazech se míč dostal na hranici vápna ke Karimu El Ahmadimu, který z první zamířil krásně pod břevno - 2:0. Minutu před koncem se málem domácí dostali ještě k jedné brance, když El Ahmadi pálil ze strany, ale brankář Rico s jeho zakončením počítal a míč vyrazil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 carlos bacca

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Elliasson

Věřím v sílu De Kuipu! 1:0!!!

Reagovat
jáá

Reagovat
Elliasson

Do pytle, proč jsem zrovna musel jet tím vlakem k čertu!!!!

Reagovat
T..oo..M

3:3

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele