základní skupiny - skupina G, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NK Rijeka 2:0

Rychle, čistě, jasně. Feyenoord doma proti Rijece potvrdil úlohu favorita, chorvatského soka udolal 2:0 a výrazně posílil šance na postup. Svěřenci Freda Ruttena potvrdili dobrou domácí formu, v Evropské lize šlo o jejich už třetí výhru v řadě před vlastním publikem. O góly se postarali Karim El Ahmadi a Lex Immers. Feyenoord má nyní na kontě šest bodů, o dva více než jeho dnešní soupeř.

Pokud některý z chorvatských fanoušků vážil cestu do Nizozemí s vidinou zisku cenných bodů, hned první poločas tyto iluze spolehlivě rozmetal. Rotterdamští byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce k nezastavení a jejich vynikající výkon vyšperkovaly hned dvě trefy v síti hostujícího gólmana. Po obrátce tak vlastně už nebylo o co hrát, ačkoliv elitní forvard Rijeky Andrej Kramarić potvrdil svoji schopnost dostat se do šance prakticky kdykoliv a dvakrát prověřil pozornost brankáře Kennetha Vermeera. Bez úspěchu.

Když El Ahmadi otevřel skóre po pouhých osmi minutách hry, měli už domácí za sebou nevydařené šance Immerse a Colina Kazima Richardse; tak výrazná byla jejich dominance v úvodu utkání. Rijeka se sice snažila využívat ofenzivního pojetí soupeře a vyrážet do rychlých protiútoků, nedařilo se jí však vymanit ze svíravého tlaku. Vysoké tempo Ruttenových mužů vyústilo po 20 minutách ve zdvojnásobení náskoku - Jens Toornstra rozehrál rohový kop a Immers poslal hlavou míč do sítě.

Vzápětí další šanci zahodil Kazim a v podobném duchu se k němu přidal i Elvis Manu; zdálo se být pouze otázkou času, kdy aktivní Feyenoord přidá další trefu. Rijeka se sice s blížícím se závěrem první půle začala dostávat do hry, šance však přibývaly zejména na domácí straně; Kazim dnes opravdu neměl střelecký den, další branku se nepodařilo přidat ani Immersovi.

Teprve ve druhé půli Chorvaté chytili dech a začali také připomínat vyrovnaného soupeře; v tu dobu však už bylo příliš pozdě s výsledkem něco udělat. Ne že by se Andrej Kramarić nesnažil, jenže Vermeer svůj tým podržel a nakonec dokázal uhájit čisté konto. Nepřipravil jej o něj ani chytrý lob Zorana Kvržiće, který sice gólman vyrazit nedokázal, ale míč společně s ním přelétl i branku.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
Elliasson

Dobře naši.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Elliasson

Pěkně Feyenoord - tato oplata je vynikající!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele