1/16 finále - odvety
26.02.2015 21:05 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

AS Řím vstřelilo Feyenoordu dvě branky a postupuje

AS Řím nakonec zvládlo těžkou odvetu na nepříliš připraveném terénu a vyhrálo v utkání s Feyenoordem Rotterdam. Zápas to byl hodně emotivní, k vidění byly dvě červené karty, tři branky a krátké přerušení.

Římanům šlo o vše. Výsledek dnešního klání mohl nabudit hráče k lepším výkonům, být pozitivním zlomem uprostřed letargie. Trenér Rudi Garcia se musel obejít bez mnoha zraněných, ale přesto se pokusil postavit to nejlepší, co měl k dispozici. Vedle Tottiho se vměstnalo duo Ljajić a Gervinho. Překvapení se zrodilo v záloze, kde místo bojovníka Nainggolana nastoupil nevýrazný Miralem Pjanić. Domácí vsadili na podobnou sestavu jako v Římě s ofenzivními tykadly Toornstrou, Kazimem Kazimem a Vilhenou.

Feyenoord se od prvních minut dostal k míči a nezbavoval se jej. Bylo to AS, které muselo vstřelit branku, ale domácí velmi dobře bránili a navíc se hrálo na terénu, který neustále zkrápěl vytrvalý déšť. Do rychlého protiútoku se dostával Gervinho, ale včas jej dostihl mladý stoper Kongolo. Hra domácích byla navzdory terénu přímočará a časté pasy na malé vápno dělaly obraně AS problémy. Hosté se naopak na dostřel Vermeerovi nedostali.

Když už se jim to ale povedlo, stálo to za to. Po chybě obrany Feyenoordu se totiž kapitán Giallorossi dostal po přistrčení Pjaniće k míči a technickým pokusem mířil do brány, ale jeho střela nakonec mířila těsně vedle. AS začalo hrozit ze standardních situací a Feyenoord dokonce musela zachránit až tyč! Po faulu na Holebase totiž Totti napálil vnější tyč!

Následně se domácí dostali k míči ve středu hřiště a Jens Toornstra vypálil hodně nebezpečně. Brankář Skorupski ale vytáhl výborný zákrok. Hned poté ale - a zřejmě úmyslně - Daniele De Rossi loktem praštil Kazima Kazima. Sudí ale hráče ani nenapomenul. Kvůli zranění musel ze hry odstoupit Colin Kazim Richards, kterého nahradil Te Vrede. AS se dostalo do zajímavého průniku díky Tottimu, ale Ljajić nezvládl mokrý terén.

AS hrálo ke konci první půle lépe a šance Tottiho po nepovedené hlavičce Keity volala po gólu. AS dlouhodobě tlačilo a nakonec se své odměny dočkalo. Miralem Pjanić dostal míč na kraji vápna a poslal střílený centr na druhou stranu pokutového území. Tam si naběhl Adem Ljajić, který skvěle zvládl celou situaci a zakončil z první - 1:0. V tuto chvíli postupovali hosté.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí a dlouhý nákop Vermeera na Te Vredeho skončil až faulem na Mapoua.Te Vrede neprožil ideální zápas, protože měl nahradit Kazima Kazima a to se mu nevedlo. Navíc fauloval při pokusu o zisk míče Kostase Manolase. A sudí Turpin hodlal trestat. Zatímco žlutá karta by zřejmě byla na místě, červená, kterou arbitr vytáhl, byla přinejmenším překvapivá. Poté padl další zajímavý verdikt, protože sudí Turpin zápas pozastavil!

Přerušení evidentně prospělo více domácím. Po odkopu Kostase Manolase se totiž nedohodl Totti s Keitou, čehož využil Manu. Ten vběhl do vápna a propálil brankáře Skorupského!

Dlouho ale bouřlivá radost domácích fanoušků netrvala vůbec dlouho. Hned po rozehrání se míč dostal k Vasiliosovi Torosidisovi, který poslal před bránu Kennetha Vermeera skvělý centr. Na něj nereagovali obránci domácích tak rychle, takže Gervinho se nemohl mýlit - 2:1.

Feyenoord i v oslabení dokázal přikovat svého soupeře k jeho vápnu. AS sice mělo výhodu jednoho muže navíc, ale byli to domácí, kdo hráli mnohem aktivněji. Po Toornstrově pasu se ve skvělé pozici ocitl Manu, ale chyběly mu centimetry. Další branku domácích nepřidal ani Toornstra, jehož ránu z přímého kopu vytěsnil Skorupski mimo tři tyče.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
scr

1:2

Reagovat
scr

hehe ja to rikal :)

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
johnik

1:1

Reagovat
kopajda

hoste byli minule lepsi??????? jsem asi videl jinaci fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

"Hosté mohli odjíždět trosku zklamaní, protože byli po celý zápas prakticky jasně lepší." Samozřejmě jako fanoušci AS jsme trochu zaujatí při pohledu na minulý zápas, ale AS doma rozhodně nebylo horší. Feyenoord měl lehce navrch ve druhém poločase, ale za celý zápas mělo AS více příležitostí ke skórováníí a hlavně pak těch vyložených.

Reagovat
kopajda

přesně

Reagovat
Largo

Jsem sice říman, ale vidím realitu. Feyenoord si nás dával s prstem v nose.

Reagovat
kopajda

ty seš barceloňan a ne říman - kopat si to mezi stopery a nevystřelit je teda dávání opravdu s prstem v noze...a kde je druhej prst?

Reagovat
Largo

No dovol Co to tu plácáš? Každej nezaujatej fanoušek musel vidět, že hosté byli v tom zápase jasně lepší a místy AS vůbec nestíhalo. A označit mě za to, cos napsal, to je snad urážka

Reagovat
kopajda

tak jasně že s nadsázkou - nebudu urážet římany, ale já zase teda viděl, že AS bylo daleko nebezpečneěší a mělo více šancí a to bez debaty - hosté teda drželi míč ale nebyli tolik nebezpeční

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Toornstra, Kazim-Richards / Totti)

Reagovat
smazaný uživatel

V Serii A si o AS síce myslím svoje, ale dneska držím palce.

Reagovat
Elliasson

Jak dlouho mi bude trvat než tohle překousnu, netuším.

Reagovat
jáá

doufal jsem, že to kluci ještě nějak zkorigují, za ten konec jsem jim to přál...takovej zápas blbec

Reagovat
Elliasson

Děkuji!

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj ten Feyenoord se mi zhnusil. Hráči rozmazlení parchanti a fanoušci horší než zvířata.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Hráči rozmazlení parchanti? To je asi ten nejhloupější názor, který jsem o svém týmu během těch dvou dnů musel přečíst. Je pravda, že Toornstra a Clasie jsou docela nerváci, ale rozmazlení parchanti?!

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
kopajda

tip eurofotbalu? a na první gól nahrával torosidis a ne pjanič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele