základní skupiny - skupina B, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Club Bruggy 0:4

Fotbalisté belgických Brugg dokázali odčinit remízový výsledek doma s dánskou Kodaní a tentokráte si odvezli z její půdy všechny tři body v jasném poměru 4:0. Díky senzační porážce Turína na půdě finských Helsinek se tak s osmi body dostali do čela tabulky a výrazně se přiblížili postupu do jarní fáze Evropské ligy. Naopak Kodaň zůstává třetí se čtyřmi body, a pokud chce myslet na postup, tak zřejmě musí zbývající dva duely vyhrát.

O vítězství hostů rozhodl již v prvním poločase Lior Refaelov, který během necelé půl hodiny zkompletoval svůj hattrick a belgický výběr pak ještě dokázal zvýšit svůj náskok po hodině hry. Bruggy se dostaly do vedení v 7. minutě ze své první vážnější šance. Po rychlém brejku dostal hodně času na levé straně Gedoz a parádní přihrávkou našel v pokutovém území izraelského útočníka, který nádhernou křížnou přízemní ranou zamířil ke vzdálenější tyči.

Hosté byli mnohem aktivnějším celkem i nadále a po dvaceti minutách mohli svůj náskok navýšit. Vázquez si zpracoval míč v pokutovém území a jeho dobrou ránu zastavila až zadní tyč Andersenovy branky. Ve 27. minutě byl blízko druhé brance belgického týmu Gedoz, jenže jeho střelu z hranice pokutového území směřující k pravé tyči dokázal gólman Andersen vyrazit na rohový kop. Nicméně přesně po půl hodině hry se podruhé prosadil Refaelov.

Po centru z pravé strany sklepl De Sutter míč hlavou na volného izraelského šutéra a ten krásnou ranou z osmi metrů uklidil míč přímo pod břevno. A o dalších šest minut později to vypadalo s dánským výběrem už hodně špatně. De Sutter nahrával na pravou stranu na Rafaelova, který si zpracoval balón a přesnou ranou po zemi šajtlí poslal balón k levé tyči, gólman Andersen byl i tentokráte bezmocný.

Hosté po změně stran kontrolovali průběh hry a definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku v 60. minutě. Po fantastické kolmici za obranu se vyhnul ofsajdové pasti Castillo, v pokutovém území si počkal na nabíhajícího Ruuda Vormera a ten s přehledem dopravil míč do odkryté svatyně - 0:4. Domácí si v podstatě jedinou vážnější akci vypracovali zhruba pět minut před koncem, kdy hlavičkoval prudce Delaney, ovšem gólman Ryan si uprostřed branky dokázal poradit a výsledek tohoto jednoznačného utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele