základní skupiny - skupina H, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - FK Krasnodar 0:1

I Everton nakonec na závěr skupinové fáze Evropské ligy pocítil chuť porážky. Značně omlazený tým Roberta Martíneze totiž v domácím prostředí nestačil na ruský Krasnodar, jemuž podlehl 0:1. Na postavení liverpoolského celku i jeho soupeře to však nic nemění - Everton zůstává první, Krasnodar se pro letošek s evropskou pohárovou scénou loučí.

Hosté se ujali vedení již ve třicáté minutě zásluhou Ricarda Labordeho, jehož trefa po průniku domácí obranou a kvalitním zakončením z úhlu se nakonec ukázala jako vítězná. Již uzdravený útočník Toffees Arouna Koné se sice mohl přetrhnout, aby svůj velký návrat po táhlých zraněních oslavil gólem, avšak ani jedna z jeho dvou nadějných střel nakonec v brance neskončila. Everton tak končí svou skupinu H s bilancí tří výher, dvou remíz a jedné porážky.

Vzhledem k situaci Evertonu nebylo žádným překvapením, že se jeho sestava hemžila novými tvářemi, zatímco zkušení tahouni odpočívali na lavičce či tribuně před náročným prosincovým programem Premier league. Jedním z debutantů v modrém drese byl například sedmnáctiletý mládežnický reprezentant Anglie Ryan Ledson, jehož v sestavě podpořili další mladíci Luke Garbutt či Conor McAleny. Z lavičky pak během utkání nastoupili ke svému velkému zážitku také Kieran Dowell a Tyias Browning.

Jako první se v zápase mohl prosadit domácí stoper Antolin Alcaraz, ovšem jeho rázná hlavička po rohovém kopu pouze olízla zvnějšku brankovou konstrukci. Arouna Koné pak přinutil brankáře Andreje Sinitsyna k výtečnému zákroku, když vypálil přízemní ránu přesně k tyči. Pak se začali prosazovat i hosté. Wanderson ještě se svým pokusem neuspěl, zato Laborde již Goodison Park utišil dokonale. Stačilo mu k tomu dobře načasovat náběh za obranu a z úhlu propálit vyběhnuvšího Roblese.

Po změně stran se ruský celek i nadále prezentoval sympatickým výkonem, jelikož se neuchýlil jen k bezhlavému bránění a naopak zkoušel přidat druhý pojišťovací gól. Jak Robles, tak jeho protějšek v brance Krasnodaru však všem střelám odolávali, a tak stav 1:0 přetrval až do konce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele