osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lukaku zase spasil Everton, proti Dynamu Kyjev zařídil vítězství 2:1

Znovu to dokázal! Romelu Lukaku je potřetí za sebou hvězdou utkání (ne-li celého dne) v Evropské lize. Jeho Everton v úvodním osmifinále Evropské ligy porazil Dynamo Kyjev 2:1 a do odvety na Ukrajině si poveze příjemné vedení. Belgický obr první gól obstaral pro Naismithe a druhý z penalty sám vsítil.

V Anglii se před tímto duelem tipovalo, zda Everton naváže na skvělé výkony z Evropské ligy proti Young Boys Bern, nebo zda se nechá otrávit otřesnými představeními z domácí soutěže. Totéž platilo o hlavní ofenzivní opoře Romelu Lukakuovi, jenž sice proti Švýcarům nasázel pět gólů, ale v Premier League z předchozích 14 duelů skóroval jen jednou. Nakonec naštěstí pro Toffees platila první a pozitivní varianta.

Zápas se přitom pro Lukakua a jeho spoluhráče vůbec nevyvíjel dobře. Už ve čtrnácté minutě zahrál rohový kop Jarmolenko, jenž byl den před utkáním zbaven trestu za červenou kartu z minulého zápasu, Oleh Husjev na bližší tyčce předskočil McCarthyho a šikovně překonal nepřipraveného Howarda - 0:1.

Everton se však záhy vzpamatoval a po půlhodině hry měl hned několik gólových příležitostí. Chybu Šovkovského nevyužil Lukaku, který z velké dálky minul odkrytou branku. Další konfrontaci těchto fotbalistů vyhrál ukrajinský gólman, jenž vyškrábl Belgičanovu ránu zpoza vápna nad břevno.

A tak se bývalý hráč Chelsea raději chopil role asistenta. Krátce před přestávce předvedl fantastický běh přes půlku hřiště, díky obrovské síle udržel na zádech hned trojici dotírajících obránců, přes čtvrtého přihrál do vyložené šance Stevenu Naismithovi a skotský univerzál svůj samostatný nájezd proměnil - 1:1.

Ve druhé půli měl Everton ještě větší převahu než v té první, jenže na další gólovku si museli nároční fanoušci v Goodison Parku počkat až na závěrečné minuty. Deset minut před koncem zblokoval Osmanův centr do šestnáctky rukou Danilo Silva a rozhodčí nařídil pokutový kop. Chopil se ho kdo jiný než Romelu Lukaku, jehož pomalá střela doprostřed branky skončila vítězným gólem na 2:1 jen s velkým štěstím.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
HullCity

Moc se těším na tento zápas!!Sice tak tak budu stíhat z práce a též zamrzí,že Everton není v top formě,takže větší výzva pro hosty a víc atraktivnější podívaná,ale i tak mi to nepokazí tento dvojzápas!Ani rozhodnutí od UEFY potrestat Jarmolenka a Belhandu na 2 zápasy mi to nepokazí,i když s nimi by byla větší šance na postup.Klíčové bude skorovat jako proti Guingampu,což by podle mě neměl být problém.Věřím dokonce ve výhru 1:2!

Reagovat
HullCity

Měli hrát jako prvních 30 minut,pak by neprohráli,takhle Dynamo čeká těžký zápas doma...to,co vyváděli v defenzívě od té 30.minuty se už nesmí opakovat,jinak nás vyřadí klub,co ve své soutěži má starosti se záchranou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne dobra zprava-jarmolenko hraje.kyjev musi postoupit

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Everton si spraví chuť na podpriemerných ukrajincov

Reagovat
Milan.B

ty si cely podpriemerny...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale nějaký Kyjevský čtvrtfinále ze sezóny 2010/11 nás fakt nezajímá

Reagovat
Robochelsea

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Atmosféra jak na Příbrami

Reagovat
smazaný uživatel

Aby se nám Michálek nevystříkal .. celou dobu komentuje jak uspávač hadů a najednou se probere, když iluminátskej zlořád vzrovná.

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze kyjev na ukrajine uspeje a postoupi

Reagovat
Milan.B

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele