základní skupiny - skupina E, 5. kolo
28.11.2014 17:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Estoril Praia - PSV Eindhoven 3:3

Nadvakrát dohrané utkání Evropské ligy skončilo vysokou remízou 3:3. Utkání, které bylo včera večer přerušeno kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám, se dnes dohrávalo jen jedním poločasem a ten prospěl PSV. Holandský celek totiž deset minut před koncem srovnal.

Gólově velmi bohatý první poločas začal ve vysokém tempu. Po dvou minutách se do akce dostal Seba, ale mířil těsně vedle. PSV se dostalo pod tlak domácího týmu a dlouho se Nizozemcům nedařilo dostat se z područí svého soka. Hodně aktivní musel být brankář Jeroen Zoet, který musel vytasit skvělý zákrok. S ranou aktivního Jailtona Mirandy si ale nakonec poradil díky rychlým reflexům.

O to větší šok musel nastat v domácích ochozech, když si jen o minutu později hvězdný mladík Memphis Depay zpracoval nahrávku od Luciana Narsingha. Depay byl na druhé straně pokutového území zcela volný, což je velmi zajímavá kombinace. Depay se v těchto vodách cítí jako ryba ve vodě, což dokázal ledově klidným zakončením - 1:0 pro PSV.

Kdo ale čekal, že by se Estoril zalekl nepříznivého stavu a rozhodl se bránit, mýlil se. Nejprve se ještě Jailton Miranda neprosadil, když pálil těsně nad. Ale o dvě minuty později už se Estoril radovat mohl, protože po krásné nahrávce do pokutového území se do míče opřel Tozé a jeho přízemní rána zaplula přesně k tyči brankáře Zoeta - 1:1.

Radost domácích ale měla jen epizodní úlohu, alespoň pro teď. PSV rychle rozehrálo a Luciano Narsingh si nabíhal do pokutového území. Tam jej skvělou nahrávkou našel rychlý krajní obránce Jetro Willems. Narsingh si s ničím nedělal těžkou hlavu a jeho krásný projektil poslal do vedení opět Nizozemce.

Hodně aktivním hráčem domácích se stal Jailton Miranda. Ten byl ve správnou chvíli na správném místě. Počkal si ve vápně na centr z přímého volného kopu, využil skvělého výskoku a poslal míč neomylně do sítě - 2:2.

Miranda však dnes nebyl jen střelcem. Pět minut před koncem zběsile odehraného prvního poločasu totiž parádně našel Dioga Amada, který si naběhl do příjemné vzdálenosti od brány soupeře a centrovaný míč zakončil s neomylnou přesností. To ale nebyl jediný vzrušující moment zápasu. Krátce po změně stran totiž povětrnostní podmínky donutily sudího Strömbergssona, aby skvěle rozehraný zápas přerušil.

Dohrávalo se dnes večer od sedmnácti hodin. A tato dohrávka prospěla hostům. I tentokrát sice začali lépe domácí Portugalci, když Miranda vyslal ze střední vzdálenosti pěknou střelu, která jen těsně minula branku Zoeta. Nakonec se ale z gólu radoval jen hostující tým. Dvacet minut před koncem utkání se do zakončení dostal de Jong, který čerpal ze skvělé práce mladíka Depaye. Jenže zkušený Luuk de Jong pálil těsně vedle.

Až do koce zápasu byli hosté jasně lepším týmem a svou aktivitu projevovali množstvím zajímavých útoků. Domácí Estoril navštěvoval výsostné území brankáře Zoeta jen sporadicky. Až v závěru zápasu se diváci dočkali posledního gólu dnešního utkání, když obrana domácích chybovala a díky špatné komunikaci se dostala dvojice hostí do úniku. Vše vyřešil zkušený Georginio Wijnaldum, který nasadil brankáři Pawlovi Kieszekovi hokejový "blafák" a pak s klidem zakončil do opuštěné brány - 3:3.

To ale nebyl konec dramatu, protože Estoril se ještě nevzdal. Hned dva hráči domácích se postupně vystřídali v zajímavé šanci, ale brankář Zoet si poradil. Brankář PSV musel do akce ještě v nastaveném čase, ale svou roli zvládl a míč ukryl po svá "křídla". I díky remíze je PSV druhým celkem skupiny E, zatímco domácí zůstávají až třetí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
Murtago

To toho nadělaj kvůli deštíčku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele