základní skupiny - skupina E, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Estoril Praia - Panathinaikos FC 2:0

V souboji dvou poražených z úvodního kola se nakonec možná trochu překvapivě radoval portugalský Estoril Praia - malý klub, který v domácí lize bojuje o udržení, udolal před vlastními fanoušky slavný Panathinaikos poměrem 2:0. Řekové to tak s postupem budou mít hodně těžké..

Obě branky utkání padly až ve druhé půli; tu první zajistil vynikající individuální akcí Sebá (do brány dorážel Kléber), napodruhé se po pasu Cabrery prosadil Amodo. V úvodním dějství ještě vládla opatrnost, což je vzhledem k předcházejícím výsledkům obou týmů docela pochopitelné; nikdo si nemohl dovolit další prohru. Šancí bylo málo, pokud však přišly, dělo se tak zejména na domácí straně - to je příklad dalekonosné Cabrerovy rány nebo Tozého průniku do vápna, který musel včasným obranným zákrokem zachraňovat Gordon Schildenfeld.

Ani po změně stran nedošlo k žádnému velkému otevření defenzivních stavidel; dlouho to vypadalo, že utkání spěje k nudné bezbrankové remíze. S přibývajícími minutami se však Estoril osměloval stále více, jako by si domácí uvědomovali, že vítězství je zcela reálnou možností. Klíčový okamžik přišel v 52. minutě - štírek Sebá se z pravého křídla prosmýkl po brankové čáře až k malému vápnu, odkud zpětnou přihrávkou našel střídajícího Klébera. Tomu už stačilo pouze dorážet do prázdné brány.

Na 2:0 mohl zvyšovat Yohan Tavares, který nebezpečně hlavičkoval na zadní tyči po Sebově rohu; svěřenci Josého Couceira si však nakonec museli počkat až do 66. minuty. Hostující obrana úplně zapomněla na Cabreru na pravém křídle a domácí hráč tak měl moře času rozmyslet se, kam svůj centr pošle. Vybral si nabíhajícího Dioga Amoda, jehož přesná hlavička nedala gólmanovi Stefanosi Kotsolisovi žádnou šanci. Řekové už se za tohoto stavu na nic nezmohli a nezbývá jim než zpytovat svědomí, zato skromný Estoril může slavit historicky první výhru v evropských pohárech..

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady opravdu netuším - domácím v této sezoně chybí kvalita, hostům forma...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:3 jasny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Chlupatá máma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele