základní skupiny - skupina K, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

EA Guingamp - ACF Fiorentina 1:2

Guingamp šel do domácího zápasu s Fiorentinou s tím, že případná výhra by jej mohla posunout do play-off; rychlé branky Marka Marina s Elhadji Babacarem však stačily Viole k tomu, aby si zajistila tři body a definitivně vyhrála skupinu. Domácí pouze snížili po penaltě Claudia Beauvueho a budou o postup bojovat v posledním kole na půdě PAOKu.

Utkání začalo ve vysokém tempu a už po minutě hry mohli domácí otevřít skóre, Sambou Yatabaré však neuspěl a na řadu tak přišla Fiorentina. 13 minut jí stačilo k tomu, aby efektivně ukončila zápas. V šesté minutě vypálil na bránu Babacar a brankář Jonas Lössl vytáhl dobrý zákrok; jeho obrana však nedokázala odklidit míč, který se tak dostal k Aquilanimu. Zkušený záložník jej vrátil zpět do vápna, kde už číhal nekompromisně zakončující Marin - 0:1.

Další Babacarova rána si už za dánského gólmana našla cestu; hosté přenesli hru na Vargase, který perfektním pasem z levého křídla našel senegalského střelce, jemuž stačilo vtrhnout do vápna a přesnou ránou zvýšit na dvoubrankový rozdíl. Takto rychlý náskok pochopitelně Guingamp zaskočil, a jelikož Viola se už nepotřebovala hnát dopředu, proběhl zbytek první půle v relativním poklidu.

Až těsně před pauzou se opět děly věci - José María Basanta fauloval ve vápně Sylvaina Marveauxe a sudí Aleksej Jeskov neváhal vytáhnout rovnou červenou kartu. K penaltě se postavil Beauvue a nezaváhal - 1:2. Svěřenci Jocelyna Gourvennece možná v Ligue 1 trpí úzkým kádrem a nedostatkem skutečné kvality, k velkým zápasům se však dokážou vybičovat jako málokdo (koneckonců jsou letos v Evropské lize nejlepším francouzským týmem), a toto byla voda přesně na jejich mlýn.

Po změně stran tak začal hon za vyrovnáním, který nicméně velice brzy vystřídala frustrace. Beauvue, Moustapha Diallo a Christophe Mandanne svoje šance zahodili, proti Marveauxovi se zase vytáhl robinzonádou Tatarusanu, a Yatabaré dokonce hlavou trefil břevno. Když už Diallo nakonec přece jen dostal míč do sítě, byl mu odmáván ofsajd. Guingamp se tak zaslouženého vyrovnání nedočkal a v následujícím zápase ho čeká přetěžký úkol vyhrát v Řecku.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele