základní skupiny - skupina J, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Steaua Bukurešť 3:1

Dynamo Kyjev díky skvělému představení hvězdného Jarmolenka porazilo rumunskou Steauu Bukurešť poměrem 3:1. Jarmolenko si připsal jednu branku a dvě asistence. Za hosty z Rumunska pouze korigoval Rusescu, ale jeho gól ze závěru na body nestačil.

Od prvních minut zápasu Dynamo Kyjev jasně ukazovalo, kdo že bude třímat otěže zápasu v rukou. Jarmolenko a spol. přehrávali soupeře hned po rozehrání a vysunuté napadání se jim vyplácelo. Diváci se dožadovali faulu a odpískání penalty po pádu kapitána Jarmolenka v pokutovém území, ale nedočkali se. Ofenzivně smýšlející mužstvo s hráči jako Lens, Jarmolenko nebo Belhanda se dostávalo do vápna soupeře bez potíží, ale nedokázalo ze svých šancí nic vytěžit. Do další hezké šance se dostal právě Nizozemec Lens. Silvův centr si pěkně zpracoval a svou silnější pravou nohou zkoušel střílet na zadní tyč, ale bránu netrefil.

Rumunský celek zahrozil až po půlhodině hry, když Keșerü poslal výborný centr na Chipcia, který vystřelil a od brankáře Rybky se míč odrazil do tyče. Uběhlo sotva deset minut od této situace, když se měnilo skóre zápasu. A byl to moment vskutku nádherný. Nacvičený signál z přímého volného kopu vypadal následovně: Belhanda našel pasem za obranu nabíhajícího Jarmolenka, který sledoval míč a z voleje jej napálil pod břevno soupeřovy brány!

Brankář Arlauskise měl plné nohy práce také po další akci Andreje Jarmolenka. Oceňovaný hráč, kterému mimochodem končí na konci této sezony smlouvy a stane se volným hráčem, zakončil další rychlou akci domácích. Arlauskis však byl na svém místě a včas zasáhl. Kyjev se dostal do dalšího útoku, který zakončil Kravec, vyloženou příležitost ale nevyužil. Míč namísto toho napálil těsně vedle tyče a mohl se chytat za hlavu. Spálil velkou šanci na vstřelení druhé branky utkání a hrozilo, že rumunský celek začne "dělat problémy".

Na rohový kop si naskočil hbitý Szukala, který prodlužoval na zadní tyč, Varela však na míč směřující před bránu nedosáhl a minul. Další akce domácího Kyjeva se odehrávala po ose Kravec - Lens. Prve zmíněný hráč nahrával do uličky na nabíhajícího spoluhráče, nizozemský útočník pálil. Na místě byl však opět brankář Arlauskis, který si poradil. Další akci Dynama už ale nezabránil. Lens se ocitl na levém křídle odkud poslal přetažený centr do vápna, kde se nacházel Jarmolenko. Od něj se míč dostal ke Kravecovi, který už brankáře soupeře překonal a navýšil vedení svého celku - 2:0.

Dvacet minut před koncem se mohl stav utkání ještě navýšit, když za Szukalův faul byl nařízen volný přímý kop. Toho se ujal Belhanda a zakroutil míč jen těsně vedle tyče! Další obrovskou šanci zlikvidovala neschopnost domácích. Kravecovu střelu Arlauskis vyrazil pouze před sebe, kde stál střídající Bujalskij, ale ten nemířil přesně. Přesto se dramatického konce utkání diváci dočkali. Chipciu rozehrál rohový kop na přední tyč, kde míč prodloužil Keșerü až na Rusescua a ten se nemýlil.

Domácí si ale vzali své dvoubrankové vedení velmi rychle zpět. Belhanda posunul míč na nabíhajícího kapitána Jarmolenka, který se neukvapil a poslal míč na střídajícího Lukasze Teodorczyka - 3:1. Hráč, který zakončil do prázdné brány, byl přitom na hrací ploše pouhopouhou půlminutu! Posledním zoufalým pokusem se stala akce Rusescua, kterou však zlikvidoval brankář Rybka. Dynamo i díky jeho zákroku porazilo Rumuny jednoznačně a připisuje si cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Milan.B

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele