1/16 finále - odvety
26.02.2015 19:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - EA Guingamp 3:1

Guingampský zázrak končí - malý klub z Bretaně sice poprvé v historii postoupil do play-off evropské soutěže, vypadl ale hned v prvním kole. Nutno dodat, že se ctí. Dynamo Kyjev bylo obrovským favoritem, nakonec však po prohře ve Francii postoupilo jen těsně díky domácímu triumfu 3:1..

Je třeba říct, že domácí se svého úkolu zhostili od začátku poctivě - svěřenci Sergeje Rebrova byli směrem dopředu hodně aktivní a Lössl musel zasahovat hned zkraje zápasu proti ráně Rybalky. Pár desítek vteřin poté sice skončil zápas pro Miguela Velosa, který se zranil a musel jej vystřídat Teodorczyk, ale ukázalo se, že Dynamu tento krok v důsledku prospěl.

Byl to totiž právě polský útočník, kdo po půlhodině hry otevřel skóre - Gusev rozehrál rohový kop, Teodorczyk ve vápně vystoupal nejvýše a poslal balon za Lösslova záda. Šlo o zasloužené vedení, a kyjevští se jej ihned snažili ještě zvýšit; Kravecovu střelu však vychytal dánský brankář, takže bylo zapotřebí ještě chvíli počkat. První poločas skončil 1:0.

Prakticky ihned po změně stran však Dynamo udeřilo podruhé prostřednictvím Bujalského, který levačkou dorážel za Lösslova záda podruhé. Domácí hráli místy až v exhibičním tempu a mohli přidávat i další branky; Teodorczyk ani Domagoj Vida však neuspěli, a tak přišel trest v podobě nečekaného snížení. Francouzi sehráli bleskový protiútok po pravé straně, míč se dostal k Beauvuemu, jehož střelu ještě gólman vyrazil, a následně se odrazil do cesty Giressemu. Ten bez okolků vypálil a balon po Mandanneho teči zapadl do sítě.

A opět se ukázalo, že tento Guingamp zkrátka není možné odepisovat - v okamžiku, kdy se zdá být na kolenou, najednou zničehonic udeří. Za stavu 2:1 by zápas dospěl do prodloužení, nicméně Gourvennecovým mužům se už letos povedlo několikrát zvrátit zdánlivě ztracený duel, a o totéž se pokusili i dnes. Obávaný kanonýr Beauvue byl krůček od vyrovnání, hlavičkoval však těsně mimo.

Kyjevu tak nakonec k návratu do suverénních kolejí pomohl až "blikanec" guingampské obrany - konkrétně Broua Angouy, který ve vápně fauloval Teodorczyka a Husjev následnou penaltu bez potíží proměnil. Krátce poté propukly na tribunách nepokoje a oba týmy se musely schovat do tunelu; trvalo zhruba deset minut, než dali rozhodčí pokyn k pokračování zápasu.

Závěrečné minuty však už logicky postrádaly přirozené tempo; Guingampu sice k postupu stačil jediný gól, domácí odpor však byl jednoduše nad jejich síly. Dynamo samo zakončilo utkání jako lepší tým a mohlo přidat i čtvrtou trefu, s Kravecovým pokusem si však poradil Lössl a zajistil tak svému týmu důstojný konec.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad alespoň 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HullCity

I bez opor musíme farmáře porazit!!!!3:0

Reagovat
Robochelsea

Dnes nehrá Šachtar.

Reagovat
HullCity

Konečně jsme těm sráčům ukázali,kdo je tu lepší!!!Jak kdysi říkal Husev proti BATE,každý kdo nějakým způsobem bude ponižovat Dynamo ještě před tím,než nás vyřadí,tak krutě zaplatí.Dnes se to opět potvrdilo!!Už se nemůžu dočkat na los.

Reagovat
Elliasson

Komu nejvíc fandíš v Premier Lize? Šachťaru?

Reagovat
Elliasson

Nebo spíš - jaký máš vztah k Olimpiku?

Reagovat
HullCity

Šachtaru...k Olimpiku nemám žádný vztah a aby ses nedivil,tak klubové rivality u mě jdou stranou,když je Dynamo nebo Šachtar v Evropě...

Reagovat
Elliasson

A má Olimpik nějakou šanci uspět příští rok v Evropě?

Jinak, doufám, že příští rok vyhraje Dynamo

Reagovat
HullCity

Ještě EL nevybojovali a upřímně doufám,že ani nevybojují,protože si myslím,že by udělali akorát ostudu.Třeba se pletu,ale byl bych radši za Vorsklu...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak hull moje rec my jsme kyjevvvvvvvvv

Reagovat
smazaný uživatel

snad i dnepr to dokaze zatim 1-1 tem taky verim uz bych chtel zas po dlouhe dobe videt ukr tym ve finale

Reagovat
HullCity

Nutno dodat, že se ctí. Dynamo Kyjev bylo obrovským favoritem, nakonec však po prohře ve Francii postoupilo jen těsně díky domácímu triumfu 3:1..

Autor Dominik Zezula,tak tenhle magor mi leží v žaludku hodně dlouho!To si vymyslel sám šašku,nebo od někoho okopíroval?S jakou ctí?Myslíš za ten hnus v 1.zápase a za gol z ofsajdu z tohoto zápasu?Tenhle le žabácký tým nepředvedl absolutně nic,jsem rád,že i v nefotbalových podmínkám jsme těmhle kopytům ukázali,kdo je lepší a ty místo toho abys to objektivně zhrnul napíšeš takovouhle sračku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

...oba týmy se musely schovat do tunelu...

Hráči Dynama se neschovávali,ale naopak uklidňovali fanoušky a chtěli pak hned pokračovat.,to ti srábci z Francie a rozhodčí se poschovávali...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavni uklidnovatelOleksandr Šovkovskyj borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele