čtvrtfinále - 1. zápasy
16.04.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - ACF Fiorentina 1:1

Dynamo Kyjev proti Fiorentině sahalo po zajímavé výhře 1:0, nakonec ovšem v italské odvetě bude muset dotahovat. Na gól Lense z prvního poločasu Viola zareagovala až v nastavení zápasu, když na konečných 1:1 srovnal střídající útočník hostí Khouma Babacar...

Fiorentina jela do Kyjeva s cílem dát zapomenout na dva poslední debakly z domácí soutěže a proti rozjetému domácímu týmu byla trochu outsiderem. Trenér Vincenzo Montella sáhl k poměrně očekávané sestavě s ofenzivně laděnou trojicí Salah, Gómez, Joaquín. Ti byli podporováni středovou linií v obsazení Fernández, Badelj, Valero. Domácí tým se vpředu spoléhal na Jarmolenka, Bujalskiho, Lense a jediného hrotového útočníka Teodorczyka.

V prvních minutách jsme byli svědky spíše upracovaného projevu na obou stranách, hráčům se moc nedařila kombinace a byla z nich cítit spíše chuť bojovat o každý centimetr hřiště. Ani jeden z brankářů mnoho práce neměl a první střelu - i když hodně nepovedenou - jsme registrovali až v osmé minutě díky pokusu Milana Badelje. Ve 13. minutě se Fiorentina dostala do první vyložené šance, když se Joaquín probil do vápna a pálil, ještě skvělý obranný zákrok předvedl Chačeridi. Hosté ještě reklamovali ruku, ale sudí Szymon Marciniak byl jiného názoru.

Fiorentina byla o něco lepším týmem a překvapivě aktivnějším. Do další šance se pozvolna dostával obránce Marcos Alonso, který stačil i vypálit, ale nepřesně. O něco podobného se na opačné straně hřiště pokusil Jarmolenko, který ale také nebyl úspěšný. Domácí Dynamo muselo o chvíli později střídat, protože se zranil bek Antunes. Po pětadvaceti minutách vzduchem prolétl brankář Šovkovskyj, který předvedl skvělý zákrok proti dobré ráně hostujícího záložníka Borjy Valera!

Deset minut před koncem první půle se domácí diváci mohli poprvé radovat. Po rychlé kombinaci se míč dostal k nabíhajícímu Jeremainu Lensovi, který udělal jednu kličku směrem k vápnu a poslal na bránu Neta krásný lob. Brazilský brankář Violy zůstal stát a reagoval pozdě - 1:0 pro domácí tým. Fiorentina už do konce první půle nestihla výrazně reagovat. Nutno dodat, že byla přeci jen trochu aktivnějším týmem, takže něco podobného ji hodně zaskočilo.

Po změně stran se hra trochu více přiostřila, hráči začali sbírat žluté karty a přibylo ostřejších zákroků na hraně pravidel. Akcí jsme ale opět v prvních patnácti minutách druhé půle příliš mnoho neviděli. Fiorentina rozehrávala dva rohové kopy, ale ani jeden nenašel naskakujícího hráče. Možná i proto se trenér Montella odhodlal k poměrně ofenzivnímu střídání. Na hřiště vyslal Juana Vargase a především Khoumu Babacara. Patnáct minut před koncem zápasu se ke střele odhodlal egyptský miláček fanoušků Fiorentiny Mohamed Salah, ale nemířil přesně.

Fiorentině nelze upřít snahu, ale dnes se jí nevedly kombinace. Rychlé protiútoky, na nichž je hra trenéra Montelly založena především, dnes rovněž nebyly k vidění tak často. Zápas se v poslední fázi smrskl na boj o míč ve středu hřiště. Když už domácí diváci slavili a sudí Marciniak nastavil tři minuty, Fiorentina se přeci jen dočkala zaslouženého srovnání.

Právě střídající Khouma Babacar se mohl radovat z vyrovnávací branky, protože ve vápně uplatnil svůj důraz. Po centru ze strany se dostal ve vápně k hlavičce, odstavil si obránce a podruhé pálil kopem přes hlavu zády k bráně. Domácí obrana byla potrestána a odveta ve Florencii bude ještě velmi zajímavá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

3-1. Dynamo hraje nyní ve velké parádě! :-)

Reagovat
HullCity

Opět bude důležité neinkasovat...2:0!

Reagovat
HullCity

Těžko se tohle hodnotí...snad venku ukážeme bojovnější výkon.Hrát připosraně proti Fiorentině?!To pak ani nemusí příští sezonu do LM,vždyť tam budou silnější týmy!!

Reagovat
smazaný uživatel

tip 3:1přání 1:3

Reagovat
Furia Ceca

Bubacar pecka! Vyrovnání zcela zasloužený.

Reagovat
Elliasson

To je taká škoda!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele