základní skupiny - skupina F, 6. kolo
11.12.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - AS Saint-Étienne 1:0

Ve vyrovnané skupině F se nakonec oproti předpokladům radoval "třetí vzadu" - Dněpr Dněpropetrovsk vstupoval do závěrečného zápasu z posledního místa, těsná výhra nad třetím Saint-Étienne (1:0) mu však stačila k tomu, aby poskočil na konečnou druhou, postupovou příčku. Jedinou branku utkání vstřelil v 66. minutě Arťom Fedeckyj.

Ukrajinský tým si pro svoji první domácí výhru v letošním ročníku EL nemohl vybrat lepší příležitost; Saint-Étienne naopak po pěti remízách poprvé padlo a končí čtvrté. Dněpr doprovází do play-off jasného vítěze, milánský Inter. Hostům dnes za určitých okolností mohla stačit i remíza, zatímco domácí nutně potřebovali tři body - a podle toho to také na hřišti zpočátku vypadalo. Dněpr byl aktivnějším týmem a už ve druhé minutě mohl otevřít skóre nebezpečným volejem Jevhen Šachov.

První půle nabídla poměrně monotematický herní obraz; domácí tlačili, zatímco Les Verts se soustředili na obranu a nepouštěli soupeře do šancí. Brankář Stéphane Ruffier si připsal pouze jeden důležitý zákrok, když vyrazil Kravčenkovu dělovku po Zozuljově přihrávce. Hosté si spočítali, že se jim nejvíce vyplatí zůstat bezpečně vzadu a vyrážet do brejků; ofenzivní taktika Ukrajinců totiž ponechávala okénka vzadu, čehož málem využil Max-Alain Gradel. Jeho střela však mířila nad, a následující pokus Kévina Monnet-Paqueta odklidili z brankové čáry společnými silami Fedeckyj s Douglasem.

Zaslouženého vedení se domácí dočkali až v 66. minutě. K rozehrání přímého kopu se postavil Ruslan Rotaň a technickou střelou trefil tyč; k míči se následně dostal francouzský kapitán Perrin, dokázal jej však odklidit pouze do cesty Fedeckému, který zblízka napřáhl a trefil se pod víko. Rotaň mohl následně sám pojistit vedení po Kalinićově pasu, ale nezamířil přesně; Bruno Gama pak ještě nastřelil brankovou konstrukci.

S vědomím, že porážka v každém případě znamená vypadnutí, nezbývalo Saint-Étienne nic jiného než vrhnout síly do útoku; Dněpr však působil s přibývajícími minutami čím dál sebevědomějším dojmem a hosté mohou být nakonec rádi, že inkasovali pouze jednou. Gamovi se podařilo nastřelit další tyč, Matheus zase selhal těsně před Ruffierem. Jednobrankové vítězství však domácím bohatě stačilo.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dnepr hraje kulovy,slusnej kurz na x2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

Stačí výhra a máme postup!! 2:1

Reagovat
HullCity

Takové nervy!!!Za 1.ty spálené šance v zápase,něco jako proti Hajduku v předkole a pak ten gol-negol v tom druhém zápase!!!Ale postupujeme,takže co!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele