základní skupiny - skupina K, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dinamo Minsk - ACF Fiorentina 0:3

Fiorentina přijela do Borisova s úkolem udělat dobrý dojem a pokud možno napravit své střelecké trápení. To se jí povedlo skvěle, protože Dinamo Minsk přehrála jednoznačně poměrem tří branek k nule. Hrdinou utkání se stal mimo jiné střídající Andrea Lazzari.

Tvořivý záložník Borja Valero si míč připravil na hranici šestnáctky na pravou nohu, ale mířil pouze do rukavic připraveného Ignatoviče. Tomu míč nejdříve vypadl, ovšem napodruhé už jej schoval do náručí. Do stejných míst se míč podíval také po pasu od Josipa Iličiće, který rovněž brankář Ignatovič chytil bez větších potíží. Stejný duel byl k vidění ještě několikrát. Iličičova další rána už nadělala Ignatovičovi značné problémy a domácí gólman měl co dělat, aby plavající střelu vyrazil alespoň na rohový kop.

Dinamo Minsk příliš neútočilo a zaměřovalo se spíše na obrannou činnost. Italský celek si vytvářel tlak a domácí často stíhali bránit jeho akce jen za cenu faulů či osobního vypětí. Klíčový byl Pasqualův centr z levé strany, který domácí stoper Kancavy nešťastně poslal přímo na volej Alberta Aquilaniho. Někdejší reprezentační záložník si skvěle poradil a tvrdou ranou poslal míč do sítě - 1:0.

Hodně aktivní byl také Slovinec Josip Iličić, který pálil do středu brány. Jeho tvrdá rána se zastavila až díky zákroku brankáře Ignatoviće. Na opačném pólu hřiště si narazili Valero s Bernadeschim, míč jim uskočil k Iličićovi, který vysoko přestřelil. Aktivita byla na hře domácích vidět až v závěru první půle, kdy nejprve pálil Stašević, po něm mířil dobře také Voronkov svou hlavičkou nadělal Tătăruşanuovi značné problémy, ten však vytáhl skvělou robinsonádu a vytlačil míč mimo tři tyče.

Střelce první branky vystřídal David Pizarro, na hřiště se ještě v rámci prvního poločasu dostal také Marcos Alonso, který nahradil zraněného Micaha Richardse. Druhou půli začali s míčem na kopačkách domácí borci, ale byla to opět Fiorentina, která je mohla potrestat. Mladík Bernardeschi se ve vápně otáčel s míčem a nebýt Bangury, možná by se opět měnilo skóre. To se mohlo stát také na druhé straně, ale domácí spálili obrovskou šanci.

Diamande obral o míč střídajícího Davida Pizzara, na hranici šestnáctky nesobecky poslal míč na kopačky naprosto volného Figuereda a jen sledoval, jak jeho spoluhráč v exkluzivní šanci míří nad břevno! A hosté trestali. Andrea Lazzari vymyslel skvělou přihrávku do vápna za obranu na zadní tyč, kam nabíhali hned dva hráči Violy. Tím šťastnějším byl Josip Iličić, který bez problémů vsítil druhou branku Fialek. Lazzari byl na hřišti sotva dvě minuty, ale přesto se výrazně zapsal do historie zápasu - 2:0.

Ani to ale hostům nestačilo, obranná linie Minsku se rozpadla o dalších pět minut později. Lazzari vymyslel další skvostnou nahrávku na Iličiće, ten posunul doleva na Federica Bernardeschiho a mladý útočník skóroval - 3:0 pro hosty.

Andrea Lazzari si dnešní nástup do hry užíval plnými doušky a přesnými nahrávkami ničil obranu soupeře. Po chvíli přenesl hru nalevo na Pasquala, ten poslal milimetrový centr zpátky na Lazzariho hlavu. Lazzari by si za svůj výkon branku jistě zasloužil, ale dopřána mu nebyla, protože za brankáře Ignatoviče zasáhlo břevno jeho brány! O pár minut později poslal Pasqual z levé strany prudký centr na malé vápno, Ignatovič jej vyboxoval jen k Lazzarimu, ale ani tentokrát štěstí při Lazzarim nestálo. Mrzet jej to ale nemuselo, Fialky si poradily s domácím Dinamem jednoznačně a tři body jsou jejich.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No vidím to na bezbrankovou remízu s drtivou herní převahou Fiorentiny, ale vzhledem k tomu, jak se na každou vstřelenou branku nadřou... 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

0:4 teraz si z chuti zastrielaju

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipy sportovnich utkáních na jindratip.webnode.cz ...zatim velmý úspěšné doufam,že to tak bude pokračovat.děkuji za podporu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele