základní skupiny - skupina D, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Celtic FC - Red Bull Salzburg 1:3

Velmi atraktivní duel skupiny D svedl dohromady skotský Celtic s rakouským Red Bullem Salzburg. Domácí sice decimovala mnohá zranění či absentující hráči, ale přesto mohli dnešní utkání zvládnout lépe. Zaspali především začátek utkání, ve kterém se dvakrát prosadil mladý útočník Alan.

V prvních chvílích se hosté snažili o centry, ale po několika pokusech správně pochopili, že tudy cesta nepovede. První pokus o vysunutí Griffithse sice byl úspěšný, jenže po faulu domácích se dostali ke slovu právě hosté. A jejich hlavní zbraní byl dnes mladý útočník Alan. Brazilec Alan Douglas Borges de Carvalho, jak zní celé hráčovo jméno, se dokázal dostat do několika zajímavých šancí. Je velmi rychlý a má skvělý výběr místa v pokutovém území. Toho si domácí všimli bohužel pro ně až příliš pozdě.

Celtic jako by ještě nasával skvělou atmosféru, kterou mu jeho milovaní fanoušci připravili. Od prvních minut působil laxním dojmem týmu, který se při hře koncentruje především na snahu nezranit se. Zato Salzburg neponechal nic náhodě a od začátku se pokoušel dostat soupeře pod tlak. To se mu povedlo v osmé minutě, když si Massimo Bruno navedl míč na střed hřiště, odkud vypálil. Jeho rána sice byla sražena, ale to neznamenalo konec nebezpečí. Snesla se totiž k volnému Alanovi, který nebyl bráněn dostatečně pozorně a proměnil první velkou šanci svého celku v úvodní gól - 0:1.

Celtic v tu chvíli pochopil, že musí mnohem lépe bránit. Díky nakopávaným míčům se také sám dostával k bezprostřednímu ohrožení brány soupeře. Po dlouhém odkopu Gordona míč propadl ke Griffithsovi, který byl za obranou Salzburgu poměrně osamocen. Jenže s akcí nenaložil podle představ a míč napálil mimo. O minutu později mohl znovu udeřit i hostující Salzburg, když se po volném kopu z nohy Soriana dostal míč až k Hintereggerovi. Ten jej ale napálil jen do dobře vyběhnutého brankáře Craiga Gordona. A hosté opět trestali zaváhání domácí defenzívy.

Salzburg dokázal z další akce vybojovat roh, který rozehrál Kampl na hlavu Ramalha. Ten míč posunul na Alana, který se v pokutovém území cítí jako ryba ve vodě a dokázal si poradit i s dotírajícím obráncem - 0:2.

Po dvaceti minutách se dostali hosté k několikrát opakovanému vhazování a od Hintereggera se dostal míč až k Ankersenovi. Ten zdálky prověřil skákavou střelou Craiga Gordona, který byl ale na svém místě. Do dalších dvou akcí se dostal fenomenálně zakončující Jonathan Soriano, nejlepší střelec Salzburgu. Přesto se i přes zvýšenou aktivitu hosté neubránili inkasované brance. Skvělý centr do velkého vápna Salzburgu poslal Izaguirre a míč přistál přesně na noze Stefana Johansena. Mladý norský záložník si poradil a zdramatizoval vývoj utkání - 1:2.

Minutu před koncem první půle se ještě do krásné rány položil Jonathan Soriano, ale ani on nepřekonal dobře zasahujícího brankáře Craiga Gordona. Problém byl, že jakákoli aktivita Celticu se na začátku druhého poločasu výrazně omezila jen na nepřímé náznaky šancí a nepovedené střely z větší vzdálenosti. Brankář Péter Gulásci byl prakticky bez práce. Naopak sledoval, jak se pozměněný Celtic trápí i po příchodu Krise Commonse a Jamese Forresta. Pěknou spolupráci předvedli na druhé straně zkušení hráči Soriano a Bruno, jenže ani střela druhého jmenované nevedla k dalšímu navýšení skóre.

Dvacet minut před koncem se do míče na jedné straně opřel Alan, na druhé straně se jej pokoušel napodobit Kris Commons. Jenže ani jeho "volej" nebyl přesný. Mužem, který mohl spasit Celtic, se stal Leigh Griffiths, který si naskočil na skvělý centr ze strany a málem se radoval z branky. Jenže výtečný zákrok Pétera Gulásciho mu zkazil radost. Ještě horší pocity musel mít, když viděl, jak v nastaveném čase druhé půle střelu Sabitzera brankář Gordon ještě dokázal zastavit, ale na dorážku střídajícího Nabyho Keïty už nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 - Soriano,Soriano,Soriano,Soriano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

0 : 2.

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele