základní skupiny - skupina D, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dinamo Záhřeb 1:0

Celtic se ve druhém zápase skupinové fáze Evropské ligy dočkal první výhry, když doma udolal nejtěsnějším možným skóre nebezpečné Dynamo Záhřeb. Nutno dodat, že nebýt heroického výkonu gólmana Craiga Gordona, dost možná by se v Glasgow ani neslavilo..

Úvod utkání byl ze strany domácích přímo ukázkový; svěřenci Ronnyho Delii skutečně neztráceli čas, soupeře rychle zatlačili a už v šesté minutě šli do vedení. Kris Commons si vyměnil míč na levé straně s Anthony Stokesem a úhlopříčnou střelou z vápna zaskočil hostujícího gólmana Eduarda. Chorvaté tak prohrávali dříve, než se stačili vůbec dostat do zápasu.

Po vstřelené brance byl na hřišti vidět jasný scénář - domácí kontrolovali hru, hosté však také sem tam předvedli velmi nebezpečný útok. Wilson Eduardo takto ve 20. minutě zpracoval centr z pravé strany, mířil však trestuhodně mimo. Na druhé straně mohl pojistit náskok druhou trefou Commons; hostující gólman mu "nabil" nevídanou hrubkou, skotský reprezentant však byl celou situací příliš zaskočen a střelu zkazil.

Ve druhé půli bylo Dinamo stále nebezpečnější, Gordon však odolával - jako například proti Wilsonu Eduardovi, který se před ním přitom ocitl zcela sám a dokázal vystřelit mezi tři tyče. S postupujícím časem jako by Celtic z hřiště mizel, zatímco hosté se propracovávali k regulérnímu tlaku. V 68. minutě se pokoušel vyrovnat tvrdou přízemní střelou Brožović, jenže na Gordona si ani on nepřišel. Od té doby už se Chorvaté do žádné vyložené gólovky nedostali, přestože byli až do konce jasně lepším týmem; domácí obrana však odolala a nakonec dokázala uhájit cennou výhru 1:0.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic není úplně v pohodě, ale Záhřeb doma udolá - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

Celtic ani v domacej lige neoslnuje a Dinamo dava goly 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele