1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

BSC Young Boys - Everton FC 1:4

Romelu Lukaku vstal z mrtvých! Belgický forvard se v letošní sezóně spíše trápí, ale dnešní zápas v Bernu mu vyšel na jedničku z hvězdičkou. Young Boys zničil hattrickem a významně se postaral o výhru Evertonu 4:1. Odveta v Liverpoolu už tak bude pouhou formalitou, Toffees jsou v osmifinále více než jednou nohou...

Začátek zápasu přitom vyšel lépe domácímu týmu, který na svém umělém trávníku vyhrál sedm evropských zápasů v řadě. Už po deseti minutách Nuzzolo skvěle zapracoval na levé straně, předal míč před kruh Guillaume Hoarauovi a ten technickou střelou z dvaceti metrů překonal Howarda.

Everton však zůstal v nepříznivém stavu jen necelou čtvrthodinu, když poprvé zaúřadoval Romelu Lukaku. Obrovitý útočník na hranici penalty udeřil hlavou do centru Ovieda a zamířil přesně k tyči. Ani pět minut poté už Angličané dokonce vedli, tentokrát se role asistenta zhostil Steven Naismith, jenže fantasticky prošel do vápna, mezi nohama Mvoga přihrál na zadní tyč Seamusu Colemanovi, jenž ve skluzu skóroval.

V první půli měli Young Boys spoustu šancí, několikrát mohli vyrovnat či snížit, ale vždy ztroskotali na Howardovi či vlastní smůle. Americký gólman si poradil s Hoarauvou hlavičkou, dorážkou Nuzzola, dále vytěsnil dalekonosnou ránu Gajiće. Štěstí pak měl při další Hoaraově pokusu mimo a Sanogově dorážce, jež vinou McCarthyho teče skončila na tyči.

Everton naopak zahrozil už jen jednou a stačilo mu to k brance na 3:1. Barryho pak tečoval Vilotić nešťastně k Lukakuovi a ten podobně jako Coleman jen doklepl míč do prázdné sítě. Hattrick a konečné skóre zápasu završil Belgičan po necelé hodině hry - Barkleyho pas převzal v obrovské rychlostí a zakončení obloučkem přes vyběhnuvšího Mvoga bylo rovněž epesní.

Lukaku v dnešním utkání prolomil střeleckou "mizérii". Nastřílel sice v dosavadní sezóně do dneška 10 branek ve všech soutěžích, ale na více než jeden gól v utkání čekal rok a čtvrt; hattrick dokonce vstřelil přesně po jednadvaceti měsících.

Přesto mohl mířit ještě výš - poprvé v profesionální kariéře dát čtyři branky. Po přihrávce z levé strany se však do voleje neopřel ideálně. Těsně před koncem pak uháněl sám na Mvoga, který tentokrát jeho lob lapil. To vše ve hře v oslabení, jelikož stoper Stones po hodině hry stáhl ve vápně Hoaraua a zmizel pod sprchy. Sám faulovaný nicméně penaltu zahodil a míč poslal nad.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele