základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC Curych 3:0

V přímém boji o postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy se z výhry, kvalifikace i prvního místa v jednom může radovat domácí Borussia Mönchengladbach, která na domácí půdě rozdrtila FC Curych jasně 3:0. O góly se postarali Patrick Hermann s Branimirem Hrgotou, jenž se trefil hned dvakrát.

Přestože do zápasu svěřenci Luciena Favreho vstupovali z prvního místa, všechny možnosti byly otevřené dokořán - případná prohra by německý celek mohla odsunout na nepostupové třetí místo. Domácí si však vše náležitě pohlídali a černého Petra naopak vystavili svému švýcarskému soupeři. Nutno dodat, že Borussia se od úvodního hvizdu s ničím nerozpakovala, netaktizovala a byla za svou ofenzivní hru náležitě odměněna.

Jako první zkoušel štěstí Ibrahima Traoré, jehož v nepřesných střeleckých pokusech záhy podpořil také Christoph Kramer. Pak o sobě dali poprvé vědět i hosté, když Davide Chiumiento přinutil Yanna Sommera k prvnímu zákroku večera. Přesto to byl i nadále Gladbach, kdo ve zbytku poločasu působil nebezpečnějším dojmem a zaslouženě se ujal vedení. Raffael s Traorém ještě neuspěli, ale jednatřicátá minuta byla svědkem o poznání jistějšího zakončení z kopačky Herrmann, jenž obešel vyběhnuvšího brankáře a poslal míč v klidu do odkryté branky.

S vědomím, že konkurent z Villarrealu se v souběžně hraném utkání rovněž ujal vedení, domácí i nadále nepolevovali, neboť měli vše ve svých rukou. Ještě před odchodem do šaten Traoré vyvedenou ranou z hranice pokutového území trefil brankovou konstrukci. Po změně stran sice byla viditelná větší ofenzivní snaha hostí, jenže k čemu jim to bylo platné, když se zrovna na hranici hodiny uplynulé hry trefil domácí Hrgota po kombinaci s Raffaelem a dorážce jeho centru do sítě.

Druhý gól odpor Curychu definitivně zlomil, čehož Branimir Hrgota bleskurychle využil ke skórování svého dalšího gólu pouhých pět minut po tom úvodním. Zakončení jemným obloučkem ze samostatného úniku bylo rovněž stylové. Curych se již ve zbytku zápasu zmohl sotva na několik střel zdálky a s pohárovou Evropou se pro letošní sezonu loučí prohrou 3:0. Gladbach naopak postupuje, a to rovnou z prvního místa.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tipnite ako ja a vyhrate tak ako vcera aj predvcerom....z 30€ za dva dni vyhry 450€ https://m.facebook.com/profile.php?id=731907863553443&ref=m_notif&notif_t=page_invite_accepted&actorid=1537423936

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele