základní skupiny - skupina A, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Apollon Limassol 5:0

Letos dosud neporažený Gladbach ukončil čekání na výhru v Evropské lize ve velkém stylu - odevzdaný Limassol rozstřílel 5:0 a udělal tak výrazný krok k postupu do vyřazovací části.

Pro svěřence Luciena Favreho šlo o klíčový zápas, neboť případná ztráta bodů by se mohla ukázat jako kritická; Hříbata totiž v obou úvodních duelech remizovala shodně 1:1. Dnes však bylo vše jinak - dvěma brankami se blýskl Ibrahima Traoré, po jedné pak přidali Branimir Hrgota, Patrick Hermann a také smolař Angelis Angeli, který si vstřelil vlastní gól. Pro rumunského kouče Ioana Andoneho, který převzal Apollon teprve týden před dnešním zápasem, tak šlo o hodně krušnou premiéru.

Od začátku bylo jasné, kdo je na hřišti pánem - gólman hostí Bruno Vale se hned v úvodu zápasu musel blýsknout dvěma zákroky, brzké vedoucí brance však nezabránil. Chaotická defenziva Kypřanů dovolila Hrgotovi, aby přesným pasem našel Traorého, který bez problémů poslal favorita do vedení.

Ve 29. minutě jednostranného utkání zasahoval Vale proti další střele Maxe Kruseho; těsně před pauzou pak potvrdil svoji třídu, když vychytal i Thorgana Hazarda. Do druhého dějství nastoupili Kypřané o něco aktivněji a zaznamenali také první gólovou šanci: v 52. minutě nebezpečně pálil Hugo Lopez, brankář Hříbat Yann Sommer si však se situací poradil

O čtyři minuty později pak hostující odpor definitivně zlomil aktivní Hrgota; Traoré tentokrát převzal roli asistenta, když jeho střelu Vale pouze vyrazil do cesty švédskému kanonýrovi. Hrgota s Traorém představovali největší nebezpečí i nadále, což se znovu ukázalo v 67. minutě - tentokrát zakončoval Traoré, jehož střela z rohu vápna zapadla přesně za záda bezmocného Valeho. 3:0.

Jedenáct minut před koncem se Favre rozhodl stáhnout Hrgotu a poslat na hřiště Hermanna, a tento krok se mu vyplatil téměř okamžitě - agilní forvard převzal Hazardův pas a suverénním způsobem poslal domácí celek do čtyřbrankového vedení. Sám Hazard mohl následně v nastaveném čase zvyšovat na 5:0, jeho střelu si však do vlastní sítě srazil Angeli. Tak jako tak šlo o vyloženě podařený večer pro domácí, zatímco Apollon má hodně o čem přemýšlet.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
arsavin

3:0. Týmy z BL hrajou tenhle týden úžasně

Reagovat
DieFohlenBMG

12b, skóre 17:4, z toho schalke dostalo 3

Reagovat
DieFohlenBMG

jenom ten wolfsburg vidim na 1X

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach musí...výsledky v EL zatím naprostý propadák...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele