základní skupiny - skupina C, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - Tottenham Hotspur 1:0

Nejprve na istanbulském olympickém stadionu Ataturk hned dvakrát zhasla během zápasu domácího Besiktase s Tottenhamem světla, a záhy také zhasly naděje Spurs na první místo ve skupině C. Londýňané totiž prohráli 1:0 brankou Cenka Tosuna a umístili se tak v konečném zúčtování na druhém místě právě za svým tureckým soupeřem.

Svěřenci Mauricia Pochettina přitom byli po dlouhé pasáže lepším týmem na hřišti, jenže namísto potvrzení tlaku góly v devětapadesáté minutě inkasovali. Hlavním hříšníkem v koncovce hostí byl trápící se útočník Roberto Soldado, jemuž se stále po příchodu z Valencie nedaří v novém působišti prosadit. Dokonce i remíza by Spurs stačila k tomu, aby si skupinové prvenství udrželi, ovšem domácí celek od vstřelení úvodního gólu byl lepším týmem na hřišti a nechybělo mnoho, aby své vedení ještě navýšil.

První nečekaná pohroma v podobě výpadku světelných reflektorů přišla již v úvodu zápasu a vyžádala si dlouhé šestnáctiminutové zdržení. Přesto si hosté udrželi koncentraci i herní rytmus a po obnovení hry hned v šestnácté minutě Soldado zmařil svou první velkou šanci večera, když po standardní situaci nedokázal využít skvělého vybídnutí Moussou Dembelém a poslal svou střelu pouze do těla Ersana Guluma.

V pětadvacáté minutě pak sice Chadli skóroval, ale vítr z plachet mu okamžitě sebral praporek čárového rozhodčího. Na druhé straně pak poprvé zahrozili i domácí prostřednictvím Sahana. V poločase tak platil bezbrankový stav. Po změně stran nejprve došlo na taktické oťukávání, které rázně prolomil těsně před uplynutím hodiny hry Tosun. Ten využil zaváhání stopera Kaboula a krásnou ranou zdálky roztřásl břevno i tottenhamské branky. Mrzet jej tato nepřízeň štěstěny nemusela, neboť hned minutu nato po Sahanově přistrčení Toreho centru snadno zavěsil tentokrát již do sítě.

Tottenham od této chvíle působil o poznání nejistěji, zatímco domácím narostla křídla. Chabé pokusy Soldada s Rosem neměly naději na úspěch a naopak Besiktas záhy mohl navýšit svůj náskok, když v 67. minutě unikl Frei hostující defenzivě, jenže v zakončení trefil pouze boční síť. Naději Spurs na závěrečný comeback pak znovu zhatil světelný výpadek, po kterém si již svěřenci Slavena Biliće bez větších potíží vedení pohlídali. Kromě toho, že Spurs půjdou do losu vyřazovací fáze z méně výhodné pozice je také na místě zmínit fakt, že ve všech posledních třech zápasech napříč soutěžemi nevstřelili ani jeden gól...

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado,lamela,adebayor,kaboul pryc hraji uplny hovn.,

Reagovat
DeformFCB

s Lamelou a Adebayorem nesouhlasim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele