osmifinále - odvety
19.03.2015 21:05 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - Club Bruggy 1:3

Turecko už nemá žádného zástupce v evropských pohárech. Besiktas totiž podruhé padl s Bruggami a rozloučil se s působením v Evropské lize. Hosté nepohráli ani svůj čtrnáctý zápas v rámci evropských pohárů a v první osmičce jsou poprvé po 20 letech. Stejně jako v prvním zápase i nyní dokázali reagovat na průběžnou porážku.

Domácí kouč Slaven Bilič doufal, že fanoušci pomůžou jeho týmu k postupu podobně jako tomu bylo v souboji s Liverpoolem před osmifinále. Tentokráte ani horká turecká půda Bruggy nevystrašila. První branku vsítil Ramon Motta a vše hrálo Besiktasi do karet. Jenže soupeř díky Tomovi De Sutterovi a dvěma trefám Boliho Bolingoliho-Mbomba vývoj otočil.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté. De Sutter se ocitl v šestnáctce v dobré pozici, nicméně se dostal do celkem ostrého úhlu, také z blízkosti na gólmana Zengina nevyzrál. Na druhé straně se snažil prosadit Ba, ale zamířil jen vedle. Po půlhodině hry znovu zahrozil De Sutter hlavičkou po centru De Bocka, ovšem bránu netrefil.

Tři minuty po přestávce se domácí ujali vedení. Motta vykouzlil naprosto famózní střelu z třiceti metrů, která zapadla přesně do vzdálenější šibenice, kam se gólman Ryan jen marně natahoval. V tuhle chvíli šel dál istanbulský celek. Nicméně v 61. minutě Bruggy zareagovaly, obdobně jako tomu bylo ve střetnutí na jejich půdě.

Simons hlavou dokázal vybojovat míč pro De Suttera, který se řítil sám na Zengina, jehož přesným pokusem podél těla dokázal překonat. Bylo jasné, jakým směrem se utkání následně ubíralo. Svěřenci Michela Preud'hommeho se soustředili především na pozornou obranu, zatímco Besiktas musel útočit.

Jenže žádnému velkému tlaku nakonec hosté nečelili. A byli to oni, komu patřil samotný závěr. Deset minut před koncem si střídající Bolingoli-Mbombo naběhl na kolmici od Rafaelova, oběhl brankáře Zengina a uklidil balón do prázdné svatyně. V 90. minutě pak ten samý hráč potrestal nedůslednost záložníka Uysala.

V nastavení se ještě naplno projevila frustrace Biličova mužstva. Musel se činit sudí Karasev, který červenou kartou potrestal surový zákrok Sahana u lajny, jenž rukou úmyslně praštil pronikajícího Oularého. Bruggám tenhle moment rozhodně náladu nepokazil, a mohou se tak těšit na páteční los čtvrtfinále.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
tlaci

2:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Giovanni

4:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele