základní skupiny - skupina C, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Asteras Tripolis - Beşiktaş JK 2:2

Mohl to být opravdu mimořádný comeback. Řecký outsider Asteras Tripolis prohrával před vlastními fanoušky už o dvě branky, o což se postarali Demba Ba a Gökhan Töre, nakonec však dokázal vyrovnat na konečných 2:2. Kdyby vsítil ještě jeden gól, mohl by nadále pomýšlet na postup mezi nejlepších 32; takto jde dál naopak Besiktas, spolu s Tottenhamem.

Demba se letos v EL prosadil v každém zápase, ve kterém nastoupil, a podařilo se mu to i dnes; jeho parádní volej otevřel skóre už v 15. minutě. Po změně stran následně zvýšil Töre z penalty a zdálo se, že je s domácími amen. Střídající Jerónimo Barrales však vstřelil kontaktní gól, a šance na zvrat vzrostly poté, co byl vyloučen hostující Atiba Hutchinson. Asteras se vyrovnání skutečně dočkal skrze šťastnou střelu Facunda Parry, kýžený vedoucí gól však už nepřišel.

Domácí dobře věděli, že k postupu potřebují zvítězit, a na jejich hře to bylo zpočátku vidět. Už po pěti minutách mohl vedení zajistit Nicolás Fernández, jeho sražená střela však mířila pouze do břevna. Nakonec se tak po čtvrthodině hry prosadili hosté, když poprvé udeřilo jejich hvězdné duo - Töre nacentroval do vápna a Demba bez okolků poslal míč do sítě.

Senegalský forvard mohl následně zvyšovat ve 23. minutě; Olcay Sahan nahrával na malé vápno a Dembovi stačilo doklepávat z pěti metrů, dokázal však záhadně přestřelit. Gólman Tomáš Košický si hodně oddechl. V tu chvíli už byl domácí elán ten tam, Besiktas pohodlně hájil vedení, a když po hodině hry udeřil podruhé, vypadalo to s Asterasem už hodně špatně. Zkušený obránce Dorin Goian stáhl ve vápně pronikajícího Olcaye, míč si na bílý puntík postavil Töre a zvýšil na 2:0.

I přes nepříznivý stav se však domácí nevzdali; Khalifa Sankaré rozehrál přímý kop, jeho centr našel těsně před bránou číhajícího Barralese a rázem bylo zaděláno na závěrečné drama. Řekové vycítili skutečnou šanci poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen Hutchinson, a v hustém dešti dokázali vyrovnat. Potřebovali k tomu sice kus štěstí, ale na to se historie neptá. Taros Bakasetas vypálil zdálky a míč se odrazil od Parrových nohou mimo dosah Cenka Gönena. V samém závěru pak domácí sevřeli soupeře do kleští, jejich tlak však nakonec zužitkován nebyl a se soutěží se tak loučí.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele