1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Feyenoord Rotterdam 1:1

Římské AS se protrápilo k remíze 1:1 s Feyenoordem Rotterdam a opět ukázalo, v jak žalostném a neorganizovaném stavu se Vlci nacházejí. První branku sice vstřelil Gervinho, ale Kazim Kazim vyrovnal.

Důvěru trenéra Rudho Garcii dostal mezi třemi tyčemi mladý polský gólman Lukasz Skorupski, na pravé straně obrany nastoupil Vasilis Torosidis. Do tříčlenné zálohy se vměstnali Radja Nainggolan, Miralem Pjanić a Daniele De Rossi. Tottiho v útoku podporovali Gervinho a mladík Daniele Verde. Hosté se spoléhali na trojici Immers - Clasie a Toornstra.

Bitva dvou celků začala v sedm hodin, ale již předtím se fanoušci hostujícího týmu stačili dostat do konfliktu s policejními složkami. Přesto vládla na Stadio Olimpico skvělá atmosféra. Téměř výhradně řecká obrana si musela poradit s útokem hostí, který skončil nepovedeným rohovým kopem. AS sice nastoupilo s hodně vysunutým presingem, ale hráči domácího celku v podstatě aktivně nenapadali. Holandský celek působil dojmem týmu, který dobře ví, co má dělat. Domácí, minimálně v útočné fázi, nikoli.

Na konci sedmé minuty se zrodila první velká šance Vlků. Přesný pas vpřed od Tottiho doběhl sprintující talent Verde, který hledal před bránou úplně volného Gervinha. Ten sice byl před bránou poměrně nehlídán, ale přesto mířil v obrovské šanci mimo! Další centr ze strany od Torosidise propadl až k Tottimu, který z úhlu ještě centroval. Pjanić ale pálil vysoko nad. Obrázek utkání se ustálil na stereotypu: Feyenoord drží míč, ale velké šance nemá. AS hraje na brejky a velké šance nevyužívá.

Nasazení mladíčka Verdeho se trenérovi Rudimu Garciovi povedlo náramně, protože právě Verde zahájil brilantní pas do vápna na nabíhajícího Torosidise. Řecký bek výtečně nahrál před bránu na osamoceného Gervinha, který zvolil efektivní zakončení patou, a AS vedlo!

Po ose Verde - Gervinho se před brankáře Vermeera snášel jeden nebezpečný útok za druhým. Držení míče není zárukou výhry, což se dnes ukázalo. Gervinho si dnes mohl připsat mnohem větší část gólů, ale často ho zradilo první zpracování. Na opačné straně se mohl o srovnání postarat Kazim Kazim Richards, který ale po chybě Holebase nepropálil brankáře Skorupského. Do druhé půle vstoupil lépe opět Feyenoord, ale jeho taktika na co možná největší procento držení míče nevedla k úspěchu.

AS sázelo opět na rychlé kontry a výborně fungující záložní řadu. Šok přišel až deset minut po změně stran. Holandský celek tak dlouho trpělivě uspával obranu svého soupeře. Centr do vápna si našel hlavu Immerse, který míč poslal na brankáře Skorupského. Ten míč sice i s přispěním tyče vyrazil, ale v ofsajdu stojící Kazim Kazim už se nemýlil - 1:1.

AS bylo nadále jasně pasivnější a stále mu vepředu chyběl hrotový útočník. Totti se často vracel na vlastní polovinu pro míč, takže před bránou pak chyběl větší počet hráčů. Dvě velké ikony AS - Daniele De Rossi a kapitán Francesco Totti - vyklidily pole pro Seydoua Keitu a jeho jmenovce Doumbiu. A ti přinesli kýžený tlak před bránou Vermeera. Domácí obrana nefungovala tak dobře jako v první půli a rychlé narážečky soupeře často nestíhala.

AS přestalo ovládat také střed pole a dokonce na brankáře Vermeera nevyslalo od vstřelené branky ani jednu střelu! I sprinter Gervinho začal ztrácet míče, jednoduché přihrávky kazil a působil dojmem naprosto vyčerpaného hráče. Na Stadio Olimpico se opět pískalo na vlastní hráče. Pět minut před koncem nezměnil stav ani Seydou Doumbia, kterého od míče oddělili obránci. Frustrované AS opět padlo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak!

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že to bude tak jasné, jak napovídají kurzy - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scr

Rim potrebuje zvednout sebevedomi...a tenhle souper je na to idealni :) 3:0!!

Reagovat
kopajda

vyrovnávací gól z ofsajdu...........Řím si zasloužil uršitě vyhrát

pozn.: Pjanič - KATASROFA

Reagovat
Elliasson

A neodpískaná penalta.

Reagovat
kopajda

?

Reagovat
Airus

Fakt jsem čekal že je to jásná vyhra pro AS, někde se asi stala chybka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele