základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Apollon Limassol - Villarreal CF 0:2

Villarreal dokázal na hřišti soupeře vyhrát a postupuje z druhého místa za suverénní Borussií Mönchengladbach. Vítězství španělskému celku zařídily trefy dvou talentovaných útočníků. První gól vsítil Gerard Moreno, o pět minut později se prosadil také Luciano Vietto.

Celek z Nikósie doma prohrál i poslední klání a zůstal na posledním místě skupiny A. Dnešní výkon navíc nepatřil k jeho nejlepším a o ofenzívu se domácí začali vážněji zajímat až ke konci zápasu. A to už Villarreal v pohodě bránil pohodlný náskok vybudovaný v prvním poločase.

Brankář Isli Hidi byl od úvodních minut středem zájmu balonu, který k němu nejprve poslal Rukavina, o chvíli později také Mario Gaspar. Do první velké šance se hosté dostali díky rychlé kolmici na mladíka Luciana Vietta. Hráč se sedmičkou na zádech si naběhl na pěknou kolmici za obranu, ale brankář Hidi jeho úmysly vystihl a perfektním skokem včas míč uzmul. O chvíli později se hosté ocitli v další šanci. Moi Gómez poslal přihrávku do středu na Gerarda Morena, jenž následně míč vrátil nalevo na Maria Gaspara. Od něj míč putoval k Tomási Pinovi, který jej ale napálil jen těsně vedle brány.

Po dvaceti minutách se dostali do hry i domácí. Ze zajímavé pozice střílel domácí Gullón pouze vysoko nad branku po dobré práci spoluhráče Olingy. Jak se správně útočí, to ukázali hosté domácímu celku prakticky z následného protiútoku. Vietto se po rychlé kombinaci ocitl v šestnáctce nikým nehlídaný a mohl vypálit, jenže brankář Hidi dnes měl svůj den a poradil si s další šancí. V další obrovské šanci na první branku se ocitl Gerard Moreno, který instinktivně nabíhal do vápna. Tam dostal nahrávku z křídelních prostorů, ale jelikož byl tísněn obranou soupeře, nepodařilo se mu zakončit podle představ.

Až deset minut před koncem se Moreno dostal do pozice jemu vlastní. Luciano Vietto si všiml nabíhajícího spoluhráče a adresoval mu přesný pas přímo do běhu. Morena sice strážil Charalambous, ale neustrážil. Navíc zahrál v pokutovém území rukou. To ale sudí Serge Gumienny citlivě ponechal a Moreno se dostal znovu k míči. Pak už jen stačilo přehodit vyběhnuvšího brankáře Hidiho a utíkat slavit - 1:0.

O pět minut později se situace vyměnila a šťastným střelcem se stal Luciano Vietto. Moi Gómez zkušeně počkal na nabíhajícího Costu. Ten z první posunul balón na Luciana Vietta, který už si v podobných situacích dobře ví rady. Věděl si je i tentokrát a Villarreal mohl slavit další branku.

Vzhledem k mizivému odporu domácích se druhý poločas odehrával spíše jen z nutnosti. Po rohovém kopu na druhé straně Moie Gómeze se podařilo hlavičkovat Gabrielu Paulistovi, ale ten mířil těsně vedle. K další povedené ráně se střelec druhé branky dostal o chvíli později, ale tentokrát už tak úspěšný nebyl. Gerard Moreno mohl jít o chvíli později sám na Hidiho, jenže balón špatně zpracoval a vystřelit už nemohl. Brankář Sergio Asenjo se téměř hodinu hry nudil, ale poté už musel do práce. Sangoy z přímého kopu vyslal parádní a nebezpečnou ránu, která skončila jen těsně vedle!

Deset minut před koncem se do útoku zapojil také český útočník Jan Rezek, který dostal centr z pravé strany a prosadil se k zakončení, ale brankář Asenjo si poradil. Právě Rezek mohl přispět ke zdramatizování utkání, když na něj zapomněl obránce Rukavina a Rezek na zadní tyči zakončoval téměř sám. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele