1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Legia Varšava 1:0

Fotbalisté Ajaxu zvládli první utkání ve vyřazovací fázi Evropské ligy, když si v domácím prostředí poradili s polskou Legií Varšavou, ovšem úplně suverénní výkon nepředvedli. Nizozemskému celku přinesl vítězství právě polský útočník Arkadiusz Milik, který je nejlepším střelcem svého týmu a letos vsítil už svou desátou branku. Příliš vyložených šancích v Amsterdamu k vidění nebylo, po úvodním náporu Ajaxu začali hrozit i hosté.

Domácí se mohli dostat do vedení již v 5. minutě, kdy z pravé strany z osmnácti metrů vypálil velmi nebezpečně k bližší tyči El Ghazi, ovšem slovenský gólman Kuciak ho dokázal vyrazit do strany a pak ho ukryl do náručí. Stejný hráč znovu zahrozil po necelé čtvrthodině hry. Krásně se uvolnil na pravé straně a do šance poslal Bazoera, který ale z velmi nadějné pozice mířil hodně nepřesně a Kuciak tak zasahovat nemusel.

Ajax měl míč v držení i nadále a v podstatě kontroloval průběh hry, svou jedinou branku vsítil deset minut před přestávkou po nádherné kombinaci. Po přihrávce do středu hřiště na hranici pokutového území vypálil Milik a jeho nádherná kroucená rána zapadla přímo do horního levého rohu, gólman Kuciak byl tentokráte bezmocný. Hosté byli velmi blízko vyrovnání sedm minut po přestávce, avšak své velké možnosti nevyužili.

Nejprve se ke střele na levé straně z ostrého úhlu dostal Orlando Sá, gólman Cillessen vyrazil balón pouze před sebe k volnému Guilhermemu. Ten měl před sebou prázdnou svatyni, avšak holandský gólman opět přispěchal s famózním zákrokem a poté dorážející Michał Żyro nepochopitelně domácí svatyni přestřelil. Přesně po odehrané hodině znovu zahrozila Legia, jenže po zablokovaném centru Kucharczyka nedokázal Orlando Sá překonat famózního Cillessena.

Nizozemský strážce uspěl v souboji s útočníkem Varšavy ještě jednou o pět minut později a portugalský forvard se právem opět mohl držet za hlavu. Ten se dostal do pokutového území zcela sám před reprezentačního gólmana, jenže ani tentokráte ho zblízka nedokázal překonat. Svěřenci Franka de Boera ve zbývajících minutách uklidnili svou hru a soupeře už do ničeho výrazného nepustili, jejich těsná výhra se zrodila s mírným štěstím.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Preco je na Ajax tak vysoky kurz?

Reagovat
afc ajax

Lebo sme v kríze

Reagovat
celticz

Jak je na tom Duda s tím zraněním?

Reagovat
eden_h

nenastúi

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
AjaxFans

Nějaký link?Nejlépe sopcast?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele