osmifinále - odvety
19.03.2015 21:05 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:0, 1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Dněpr Dněpropetrovsk 2:1e

Fotbalisté Ajaxu nakonec v napínavém souboji s ukrajinským Dněprem nedosáhli na postup do nejlepší osmičky a zůstali tak velmi těsně před branami čtvrtfinále. V odvetném zápase v Amsterdamu byli lepším celkem, měli i mnohem více gólových příležitostí a po výsledku 1:0 po základní hrací době dotáhli duel do prodloužení. V něm ale brzy inkasovali a vedoucí branka v samém závěru jim už nepomohla.

Ajax tak hrál s Dněprem v celkovém poměru 2:2, ovšem kvůli inkasované brance na domácí půdě je vyřazen a nenaplnil tak svá očekávání. Domácí výběr vstoupil do tohoto duelu aktivněji a už v 7. minutě se mohl dostat do vedení. Na hranici pokutového území nedokázali odkopnout míč do bezpečí Douglas s Čeberjačkem a nakonec velmi nebezpečně z první vypálil El-Ghazi. Nicméně proti jeho pokusu brilantně zasáhl gólman Bojko a vytěsnil míč nad svou svatyni.

V hostujícím dresu byl v ofenzívě nejvíce vidět Kalinič. Ten po čtvrthodině hry obelstil Veltmana a vystřelil z otočky, Cillessen s vypětím všech sil vyrazil balón do bezpečí. Poté se obě defenzívy srovnaly a prakticky půl hodiny se hrálo bez výrazných příležitostí. Ve 43. minutě zahrozil nejlepší domácí střelec Milik, který ale po centru Boilesena mířil hlavou těsně vedle. Ajax se dostal do zaslouženého vedení přesně v 60. minutě.

Po pasu Sinkgravena a nepozornosti hostující defenzívy převzal míč Riechedly Bazoer, dostal se do pokutového území a kolem Bojka uklidil míč do sítě, ten si na balón ještě dokázal sáhnout. Hosté mohli srovnat dvacet minut před koncem, kdy po milimetrovém centru Jevhena Konopljanky hlavičkoval nikým nehlídaný Bezus a branku Ajaxu netrefil jen o centimetry. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl přidat druhou branku domácích opět Bazoer.

Ten vystřelil nezištně z hranice pokutového území ke vzdálenější tyči, nicméně Bojko konečky prstů odvrátil míč na rohový kop. Ukrajinský výběr vsítil rozhodující branku v sedmé minutě prvního prodloužení. Kapitán Konopljanka vystřelil z osmnácti metrů, gólman Cillessen situaci lehce podcenil a balón zapadl přímo k pravé tyči. O pět minut později mohl definitivně rozhodnout Bruno Gama, avšak tentokráte jeho prudkou ránu famózně vyrazil gólman Ajaxu.

Ve druhém prodloužení poprvé zahrozili hosté, když se Selezňova rána z dvaceti metrů mezi tři tyče nakonec o kousek nevešla. Ajaxu svitla naděje ve 117 minutě. Po centru El-Ghaziho hlavičkoval do břevna Klaassen, míč se pak odrazil k Miku van der Hoornovi a ten hlavou usměrnil míč do sítě. Jenže to už bylo příliš pozdě a Ajax se do žádné velké možnosti již nedostal.

Toto vypjaté střetnutí ještě mělo dohru. Po závěrečném hvizdu chtěl brankář Bojko pozdravit van der Hoorna, jenže ten mu rozhodně přátelskou reakci neopětoval. Prudce do něj strčil oběma rukama a rozhodčí Kulbakov si toho všiml. Domácího hráče okamžitě vyloučil a ten tak bude čelit tvrdému disciplinárnímu trestu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, ajax.nl

Komentáře (27)

Přidat komentář
jáá

tak doma otočit!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Giovanni

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude mít Milik svůj den, tak je s Ukrajinci amen.

Reagovat
Tomtaf

1:0 - pen.

Reagovat
HullCity

2:2 i bez opor to zvládnou.

Reagovat
HullCity

ZVLÁDLI!!!Zasloužený postup,ty 2 goly jsme si dali prakticky sami...Egidiova 1.chyba co je v Dnipru a Bojko divně vyběhl.

Reagovat
Murtago

Koukám, že ty jsi celá Ukrajina.

Reagovat
HullCity

Nefandí si rivalové Šachtar vs Dynamo,ale jinak se fandí v Evropě všem týmům.T

Reagovat
smazaný uživatel

Dněpr v Amsterodamu vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze fanousci Dnepru nejsou tak retardovani, jako fanousci Kyjeva, kteri si v minulem kole mysleli, ze francouzska vlajka je vlajka ruska a sli delat bordel na stadionu.

Reagovat
Pokahontas

Neházet všechny do jednoho pytle...Tvrdé jádro Dynamovců jsou tradičně náckové,takoví se skoro všude přiživujou na jméně velkého klubu,obzvláště v současném kyjevském režimu,který jim dává zelenou.Chuligáni obou těchto klubů jsou spřátelení,ale podle těchto bastardů přece nelze posuzovat klub,ten za to nemůže.

Dněpropetrovsk leží v té rozumnější,tj.levobřežní části Ukrajiny,tam ta podpora toho loňského majdanistického puče byla velmi výrazně menšinová,tam mezi řadovými občany té ubohé rusofobii moc pšenka nepokvete.

Ale nehrajou doma,nýbrž v Kyjevě

Reagovat
smazaný uživatel

chci rusko-ukrajinsky derby! doufam ze uefa nebudou poseroutkove a nebudou dal uplatnovat pravidlo ze rusove a ukrajinci nemuzou proti sobe byt losovani

Reagovat
smazaný uživatel

Letos spolu hrát nesmí, to fakt nejde..

Reagovat
Elliasson

Neuvěřitelné - gratuluji!

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze to hloupy pravidlo zrusej,oba tymy vyhrali doma 1:0 jenze jelikoz ajax hral druhy zapas doma a prodlouzeni skoncilo 1:1 postupuje dnepr diky golu venku

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to pravidlo nebylo tak by se to prodlouzeni odehravalo jinak, ale je to blbost

Reagovat
Lof

Jsem tak čím dál tím víc proti tomuto hloupému pravidlu. Spousta týmů kvůli tomu nezaslouženě přichází o postup.

Reagovat
Bayernista18

A některý zase zaslouženě, i když souhlasim, že je to docela nefér.

Reagovat
Pokahontas

Tak mám pocit,že jsem asi sledoval úplně jiný zápas Tvrzení,že ,,Ajax měl mnohem více šancí",absolutně neodpovídá realitě.

Výsledek je pro Dněpr krutý,příležitostí měl,zejména v prodloužení,rozhodně více,výrazná převaha rohů na jeho straně taky svědčí o všem jiném než o tom,že by se Ajax víc dostával nebezpečně k bráně.I v kombinaci Dněpr Ajax převyšoval,domácí se o poznání častěji museli uchylovat k faulům...

Navíc dal Dněpr ve 116. minutě Kaliničem gól,který nebyl (chybně) uznán pro domnělý ofsajd-s ním by se drama posledních minut vůbec nekonalo,ale o tom se v článku pro jistotu vůbec nepíše

Ono asi opravdu není dobrým nápadem čerpat info o zápase Ajaxu ze stránek ajax.nl,to asi bude opravdu hodně ,,objektivní" Zvláště když po zápase Holanďani ukázali,že tradičně moc neumí prohrávat...

Reagovat
paver

Reagovat
paver

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele