základní skupiny - skupina K, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Dinamo Minsk 1:2

Dinamo Minsk přijelo do Toskánska s cílem uhrát první výhru ve skupině K. Proti byli domácí, ale Viola již měla postup z prvního místa zajištěn s dostatečným předstihem. Fialky nakonec prohráli a nutno říct, že zaslouženě. Běloruský soupeř se mohl radovat z dvoubrankového vedení díky gólům Sarhene Karcevoje a Nemanji Nikoliće. Snížení dosáhl Marko Marin.

Viola si mohla dovolit prohrát, protože postup měla dávno zajištěn. Do brány se tak dostal rumunský brankář Ciprian Tatarusanu. V obraně se objevil například Angličan Micah Richards. Šanci od začátku dostali také záložníci Jasmin Kurtić a Milan Badelj. V útoku nastoupil německý reprezentant Mario Gómez. Viola zvládla nejlépe poslední desetiminutovku, ve které vstřelila branku a navíc hrála proti oslabenému soupeři. V nastavení byl totiž vyloučen obránce Aleh Veracila.

Právě tento hráč fauloval po pěti minutách pronikajícího rychlíka Juana Vargase. Sudí Balaj nařídil přímý volný kop a k míči se postavil Jasmin Kurtić. Překvapivě nevolil střelu, nýbrž nahrál zpět Vargasovi. Ten sice nemá špatnou ránu, ale tentokrát mířil hodně vysoko. O další vzrušení před brankářem Aljaksandrem Hutarem se postaral Juan Caudrado, který centroval do vápna. Na místě ale vyskočil nejvýš Aleh Veracila a míč odkopl do bezpečí. Domácí Fiorentina si nedala pozor ve 12. minutě na průnik Staseviće, který ale zmatkoval a míč nastřelil mimo tři tyče.

Hodně aktivní byl v prvních minutách Micah Richards, který nejprve hlavičkoval mimo. Následně běžel s míčem až před vápno, kde nahrál Andreovi Lazzarimu, který však mířil těsně nad. Do první velké šance se dostali hosté. Krásnou ranou z hranice šestnáctky se prezentoval Nikolić ale brankář Tatarusanu si s jeho střelou výtečně poradil. V následné šanci se ocitl Adamović, který hlavičkoval do brány. Na svém místě však včac stál Micah Richards, který z brankové čáry odkopl míč do bezpečí. O tři minuty později se zastřeloval Juan Cuadrado ale mířil mimo.

Nepříjemná zpráva pro Fialky přišla v 24. minutě. Právě střílející Juan Cuadrado se nejspíš při střele zranil a byl nahrazen mladičkým Simonem Minellim, pro kterého tak tento zápas znamenal první debut v dresu Fiorentiny. Hned o minutu později se snažil být aktivní a dostal se do šance, kdy po rohovém kopu k němu propadl míč. K jeho zkažené radosti ale jeho střela byla sražena na další roh. Po půl hodině hry se naskytla skvělá příležitost zkušenému záložníkovi Lazzarimu. Brankář Aljaksandr Hutar totiž špatně odkopl míč a Andrea Lazzari se pokusil téměř z poloviny hřiště jej přelobovat. To se mu však nepodařilo.

Debut snů si mohl odbýt střídající Minelli, který postupoval sám na brankáře ale netrefil správně míč. To se Fialkám vymstilo o pouhé dvě minuty později. Dinamo Minsk totiž otevřelo skóre. Stašević odcentroval do pokutového území, kde se tou dobou nacházel Sarhej Kansevoj a ten už překonal brankáře Tatarusana - 1:0 pro hosty.

Druhá půle začala v obdobném tempu. Na hřiště už ji ale plně nevyužil Mario Gómez, který střídal o poločase. Nahradil jej Josip Iličić. Ten se pokoušel prosadit se, ale jeho ránu za hranice šestnáctky dokázal brankář Hutar vytěsnit. Deset minut po změně stran se Fiorentině laksní přístup zle nevyplatil. Juan Vargas byl nejspíš v blízkosti hostující brány faulován, ale rozhodčí Balaj kontakt neposoudil jako faul, tímpádem se do útoku hnali hosté. Adamović s míčem proběhl až do vápna a všiml si nabíhajícího Nemanji Nikoliće. Ten byl sice tísněn obranou, ale přesto ve skluzu dokázal vstřelit druhou branku hostí.

Po hodině hry se do další šance dostal Minelli, ale trefil pouze nejblíže stojícího protihráče. V ojedinělé šanci se ocitl také Milan Badelj. Jeho rána zpoza šestnáctky však byla zablokována a sražena na rohový kop. Z něj už domácí nic nevytěžili. Podařila se jim až koncovka zápasu. Aktivní Vargas se dostal ke střele ve vápně, hostujícímu brankáři střela vypadla z náruče a obránci na poslední chvíli odkopli míč do bezpečí.

Dvě minuty před koncem utkání domácí zdramatizovali vývoj zápasu. Mladíček Minelli vběhl do vápna, kde nahrával pod sebe a našel tak Marka Marina. Ten snížil nepříznivý stav utkání na rozdíl jednoho gólu. V nastavení dostal Veracela druhou žlutou kartu a musel tak skončit utkání předčasně. Na stavu se ale již nic nezměnilo a postupuje dále Fiorentina, Minsk to zkusí snad znovu příští rok.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
EverlastD

*5:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím opravte to, že Dinamo Minsk je "bulharský soupeř"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele