základní skupiny - skupina J, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aalborg BK - Rio Ave FC 1:0

Fotbalisté dánského Aalborgu dokázali v domácím prostředí částečně napravit úvodní vysoký debakl z půdy rumunské Steauy v poměru 0:6 a díky výhře 1:0 nad outsiderem z portugalského Rio Ave ještě udrželi naději na postup ze skupiny, i když to bude opravdu nesmírně těžké. Domácí byli prakticky v celém průběhu utkání jasně lepším výběrem, hosté hrozili pouze a jedině ze standardních situací.

Rio Ave si tak po úvodní porážce s ukrajinským Kyjevem výrazně zkomplikovalo cestu za postupem a pokud na něj chce myslet, tak musí ve dvou následujících soubojích s favorizovaným bukurešťským týmem získat alespoň čtyři body. V úvodních pětadvaceti minutách se oba výběry spíše oťukávaly. Po necelé půl hodině hře dopravili domácí míč do sítě, jenže kvůli útočnému faulu nakonec branka správně nebyla uznána.

Ihned na to hosté neproměnili svou největší šanci čtvrtečního zápasu. Z dvaadvaceti metrů kroutil balón z přímého volného kopu do levé šibenice Lopes a brankář Christensen famózně tečoval balón na břevno, od kterého se odrazil za dánskou branku. Až do konce prvního poločasu se nic dalšího neudálo, Aalborg rozhodl o svém těsném vítězství hned v první minutě po změně stran. Jediným střelcem utkání se stal Nicklas Helenius.

K odraženému míči se na levé straně dostal Gorter a přesným pasem do středu brankového území vyzval ke skórování hlavičkujícího Heleniuse, který balón uklidil od levé tyče do branky. Gólman Cássio se natahoval marně. Po hodině hry mohl dánský mistr pojistit svůj náskok, avšak po ponechané výhodě a následné kolmici se dostal do velkého úhlu Jacobsen, jenž nasměroval míč před branku, a tam ho odkopl jeden z hráčů hostujícího týmu.

Neuběhla ani minuta a Jacobsen znovu zahrozil. Tentokráte se po přesně načasované přihrávce Risgårda zbavil protihráče elegantní kličkou a vystřelil na zadní tyč, míč ji minul jen o pár centimetrů. Poslední velká možnost byla k vidění zhruba deset minut před koncem. Po chybě portugalské defenzívy se před hodně vyběhnutého gólmana Cássia dostal Thomsen, avšak poté z pětadvaceti metrů krkolomně vypálil a branku nakonec vůbec netrefil. Rio Ave si žádný velký tlak nevytvořilo a dánský výběr proto zcela zaslouženě zvítězil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aalborg bez formy, ale Portugalci nejsou žádní přeborníci - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele