základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - SV Zulte Waregem 1:2

Šance Wiganu na postup do jarní vyřazovací fáze značně utrpěly po domácí prohře 2:1 se Zulte-Waregem. Přestože Latics poslal do vedení Leon Barnett, následná hrubka Nichollse a krásná vítězná rána Malandy nechaly anglický klub s prázdnýma rukama.

Svěřenci Owena Coylea přitom do zápasu vstoupit lépe ani nemohli. Hned v sedmé minutě se jejich úvodní tlak povedlo přetavit v branku, když Callum McManaman pronikl zprava do šestnáctky a posunul míč Jordimu Gómezovi. Španělský záložník sice vystřelil nepovedeně, ale ke štěstí domácích se míč dostal k Barnettovi, jenž přesným volejem do dolního rohu branky rozradostnil anglické fanoušky.

I poté to byl Wigan, kdo měl blíže ke vstřelení dalších branek. Zvláště rychlí a přímočaří křídelníci McManaman a James McClean působili defenzivě Belgičanů značně potíže. Ve třinácté minutě znovu aktivní McManaman proklouzl mezi dvěma obránci a vylámal si zuby až na brankáři Bossutovi. Brankář hostů se v první půli rozhodně nenudil a pořádně si musel oddechnout po šanci McCleana, jenž brejk tři na jednoho řešil sobeckou střelou namísto přihrávky lépe postavenému Gómezovi.

Zulte sice většinu prvního poločasu strávilo na vlastní půlce hřiště, ovšem přesto se jim dokonale povedlo domácí zaskočit. V 38. minutě totiž hráči belgického klubu podnikli rychlý protiútok po nepovedeném rohovém kopu Wiganu a celá akce vyvrcholila soubojem Thorgana Hazarda s Nichollsem. Domácí gólman se pokusil střelu hráče hostujícího z Chelsea zachytit, ovšem nakonec svého rozhodnutí litoval, neboť míč proklouzl skrze jeho ruce až do sítě.

I po změně stran Wigan tlačil soupeře k vlastní brance, avšak přílišné výpady ve velkém počtu hráčů umožňovaly Waregemu posílat protiútoky do otevřené obrany. V šedesáté první minutě na sebe poprvé upozornil i Nick Powell, hostující z Manchesteru United, jehož ránu z hranice šestnáctky ovšem Bossut spolehlivě zastavil. Obě strany se v závěru hnaly za vítězným gólem, a zatímco na jedné straně McArthur v 79. minutě jen těsně minul, o devět minut později přišla rozhodující rána na straně druhé. Malanda rovněž z oblasti před pokutovým územím napřáhl a přesně trefil horní růžek branky bezmocného Nichollse.

Případný postup Wiganu tak nyní závisí na posledním kole, v němž musí porazit NK Maribor na jeho hřišti, a zároveň doufat v neúspěch Waregemu v druhém souběžně hraném utkání proti Kazani.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Neuro

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hefy

Need to win to be sure of going through so Coyle names a team without a centre forward in the starting XI

Achjo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele