základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Maribor senzačně vyhrál na půdě Waregemu a získal první tři body

Ideální doba na mobilizaci. Slovinský Maribor v Evropské lize konečně zabral a po dvou porážkách s Kazaní a ve Wiganu si připsal první body do tabulky skupiny D. Gólově se o to zasloužili Črnic, Mertelj a Mezga.

Do utkání přitom vstoupil lépe domácí tým z Belgie, který šel do vedení už po dvanácti minutách. Přímý kop Thorgana Hazarda dokázal brankář Mariboru Handanović vyrazit jen před sebe a kapitán Waregemu Davy de Fauw otevřel skóre dorážkou zblízka.

Vedení však svěřencům Francky Duryho příliš dlouho nevydrželo, jelikož už po dvaceti minutých se po velkém nedorozumění v domácí obraně krásně zpoza vápna trefil Matic Črnic. Do poločasu navíc hosté skóre dokonce otočili, o což se další překrásnou ranou postaral Aleš Mertelj, jenž se bravurně opřel do odraženého míče z rohového kopu.

Po změně stran se pokračovali domácí v mírné převaze, ale góly padaly jen do jejich sítě. Výraznou ranou do vazu byl třetí gól z kopačky Dejana Mezgy, který Bossut lovil z branky už čtyři minuty po obrátce. Tavares zatáhl míč po levé straně, přihrál pod sebe Mezgovi na hranici vápna a záložník Mariboru přesnou střelou o tyč zvýšil již na 3:1.

Do hry se Belgičané mohli vrátit v sedmapadesáté minutě, kdy Martin Milec během tří minut spatřil druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. Závěrečná půlhodina byla pro hosty perná, ale Handanović slovinský tým zachránil jak proti střelám Sylly, tak i proti těm z kopaček De Fauwa a Habiboua. V nastavení ještě střídající Caceres nastřelil tyč, ale výsledek se již do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:01

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...3:3

Reagovat
smazaný uživatel

jsem to sice trochu prehnal ale Maribor mile prekvapil

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
El Campeon

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele