semifinále - 1. zápasy
24.04.2014 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Benfica si do Turína poveze těsný náskok

Užuž to sice vypadalo, že se portugalský celek rozejde s Juventusem smírně, ovšem nakonec Benfica ještě dokázala skórovat a do odvety tak půjde s mírnou výhodou. Stará dáma však nadále zůstává favoritem.

Benfica se musela obejít bez Nicoláse Gaitána (svalové potíže) a Ljubomira Fejsy (zraněná noha). Na opačné straně chyběl zejména Arturo Vidal, jehož trápí pochroumané koleno.

Lepší start do utkání si snad ani domácí ekipa přát nemohla. Psala se druhá minuta, když Sulejmani od rohového praporku narýsoval centr na hlavu Garaye, jenž se prosadil přes Bonucciho a pohodlně otevřel skóre - 1:0! Stará dáma byla takovýmto úvodem logicky zaskočena.

Další možnost měl sám srbský křídelník, jenž tentokráte těžil z dobré práce Markoviče, ovšem zamířil pouze do boční sítě. Italové se ne a ne prosadit. Z dálky sice natáhl Tévez, ale vymezený prostor hledal marně. Postupem času se Juventus dostal přece jen ke slovu, jedinou kloudnou šanci však vymyslel Marchisio, který svým centrem oslovil nabíhajícího Lichtsteinera, tomu ale bylo neprávem pískáno ofsajdové postavení (tak jako tak by ovšem tři tyče nenašel).

Totožný obraz hry, tedy převaha Juve, pokračoval i ve druhém dějství. Marchisio zpětným centrem našel ve vápně Pogbu, ten však na skvěle reagujícího Artura Moraese recept nenašel! Ten samý hráč měl i další příležitost, avšak z dálky neměl šanci na úspěch. Zasloužené vyrovnání však bylo přece jen na světě zhruba čtvrthodiny před konečným hvizdem: Asamoah vrátil pod sebe na Téveze, jenž se zbavil dvojice protihráčů a pohotově srovnal na 1:1. Argentinský útočník se na evropské pohárové scéně prosadil po dlouhých pěti letech (ještě za Man Utd se trefil proti Portu)!

Zdálo se, že hostující tým má duel pod kontrolou, opak byl ale pravdou. Čerstvě příchozí Lima (nahradil Óscara Cardoza) se po rychlé akci dostal k míči a nekompromisní dělovkou pod břevno otočil kormidlem znovu na stranu Portugalců - 2:1. Pojistku mohl přidat aktivní Marković, ale branku nenašel. Odpovědět mohl Marchisio a šanci měl i Cavaleiro, ani jeden z nich však již s ukazatelem skóre nepohnul a Benfica si tak na sever Itálie poveze menší výhodu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (434)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele