čtvrtfinále - odvety
10.04.2014 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica porazila Alkmaar i podruhé a jde do semifinále

Lídr portugalské ligy potvrdil skvělou formu, celý odvetný zápas s Alkmaarem kontroloval a díky dvěma brankám Rodriga nepřipustil v boji o postup mezi nejlepší čtyři žádné překvapení. Soupeř pro nadcházející semifinále bude Benfice po souhrnné výhře 3:0 přisouzen již tento pátek.

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu. Zatímco domácí neměli díky výhře 1:0 ze hřiště soupeře kam spěchat, Alkmaar se rozhodl trpělivě čekat na svou šanci. Po uplynulé půlhodině hry však Benfica přece jen začala čím dál více ovládat tempo hry, dostávala nizozemské zadáky kvalitním napadáním pod tlak a vytvářela si tak gólové šance z přímočaře řešených situací. Na jejich konci však byl v prvních dvou případech Óscar Cardozo, jenž se v letošní sezoně netěší nijak oslnivé formě a nebylo překvapením, že i tentokrát v zakončení pokaždé selhal.

Šest minut před koncem první půle se ale gólová stavidla přece jen protrhla. Eduardo Sálvio ještě na vlastní polovině hřiště uspěl v souboji u postranní čáry a po úspěšné kličce si to sprintem namířil k velkolepému úniku po pravé straně. Zatímco obrana Alkmaaru nestíhala, útočník Rodrigo na zadní tyči ano. Když pak ke španělskému střelci přiletěl Sálviův prudký přízemní centr, bez problémů jej zblízka uklidil na přední tyč do sítě. Do šaten tak domácí mohli jít spokojení.

Ani po změně stran se Alkmaar nerozhoupal k žádnému obratu, lisabonští byli jednoduše na svěřence Dicka Advocaata příliš velký oříšek. A není divu, vždyť Benfica před tímto zápasem držela rekord devíti výher a dvou remíz z posledních jedenácti utkání na evropské scéně. Když pak Sálvio devatenáct minut před koncem znovu z pravé strany předložil Rodrigovi ještě špičkovější centrovanou pobídku, než jak tomu bylo u prvního gólu, skóroval mladý španělský útočník již svůj jubilejní patnáctý gól sezony.

Sálvio, jenž se rovněž postaral o jedinou branku na holandské půdě v prvním zápase, pak v závěru mohl sám dodat třetí gól večera, ovšem tentokrát si brankář Esteban s průnikem argentinského záložníka dokázal poradit. Ne že by to na konečném zúčtování něco měnilo, Benfica s přehledem zvítězila 2:0 a po těsném loňském neúspěchu živí naději na evropskou trofej i letos. Byla by to velká sláva, naposledy Orli triumfovali v roce 1962 ještě z doby legendárního Eusébia.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
FC Porto FC

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
FC Porto FC

Snad Benfica vyhraje EL letos na to má

Reagovat
Benfica

respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Jak můžeš jako fanoušek Porta přát Benfice??

Reagovat
FC Porto FC

Protože to jsou Evropský poháry mám moc rád Portugalsko a chcu aby vítěz byl z této země. V lize je nesnáším ale v evropě fandím všem z Portugalska

Reagovat
Benfica

asi tak

Reagovat
FC Porto

Přesně tak ještě by si to mohl přat Sportingu v lze trochu i

Reagovat
Benfica

až keď budem mať titul a v LM chcem 3 kluby z Liga ZON Sagres.. a nech to naším ide čo najlepšie a najďalej.. ja len dúfam, že Sporting nebude vypredávať..

Reagovat
FC Porto

No nemely by snad když dostanou peněz dost (pro ně dost) za Skupínu LM

Reagovat
FC Porto FC

no uvidíme dost mě bude zajímat jestli odejde Ruí Patrício zůstal když byl Sporting na dně snad zůstane i ted když budou hrát LM. Jinak je potřeba aby Portugalsko nabíralo body do koeficientu a nebylo před námá takový země jako Rusko atd...

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa inak dari Markovicovi? Viete niekto?

Reagovat
Benfica

rýchly, technický... nová hviezda super hráč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele