základní skupiny - skupina K, 3. kolo
24.10.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sheriff Tiraspol - Tottenham Hotspur 0:2

Skupinu K i po třetím kole suverénně ovládá londýnský Tottenham. Další výhra, další čisté konto a další důležitý krok k předčasnému zajištění postupu do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. Tentokrát si v domácím prostředí odnesl prohru 0:2 Šerif Tiraspol.

Nejvíce pozornosti na sebe strhnul anglický útočník Jermaine Defoe. Jednatřicetiletý kanonýr totiž druhou brankou zápasu vyrovnal klubový rekord Martina Chiverse v počtu vstřelených gólů na evropské pohárové scéně. Oba nyní mají na svém kontě 22 zásahů a je jen otázka času, kdy se Defoe na špici osamostatní.

Když vezmeme v potaz i kvalifikační předkola, tak Tottenham nedostal jedinou branku ve všech pěti zápasech, které navíc vždy vyhrál. Současných devět bodů a zároveň ztráty ostatních soupeřů ve skupině téměř zaručuje postup dále, ovšem nutno dodat, že body z Tiraspolu se nerodily lehce. Oproti výhrám v Tbilisi a Moskvě byla cesta do dalekého Moldavska pořádným očistcem, koneckonců dopravní informace zveřejněné oficiálním účtem Spurs na Twitteru vyvolaly nejvíce reakcí ve škodolibém táboru rivalů z Arsenalu.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Již ve dvanácté minutě se hlavou prosadil belgický obránce Vertonghen a jedenáctinásobný šampion moldavské ligy měl co dohánět. A moc nechybělo, aby se domácí prosadili hned vzápětí. Vlad Chiriches však na poslední chvíli dobře zasáhl při šanci Henriqueho a ani trio Cadu, Ismail, Richardinho se nedokázali ve svých příležitostech prosadit.

Dalším pozitivem pro hosty byl návrat Aarona Lennona do zápasového zápřahu. Rychlonohý křídelník se na hřišti objevil poprvé od úvodního kola Premier League a téměř hned po svém nástupu orazítkoval tyč. Odražený míč pak lehce dorazil Defoe a čtvrthodinu před koncem utkání tedy bylo o vítězi rozhodnuto. Defoe poté měl v samotném závěru možnost strhnout střelecký rekord na svou stranu, ovšem neuspěl, a tak se již skóre neměnilo. Tottenham dále v poklidu vede skupinu K s devíti body a skóre 7:0, Tiraspol s dvěma body okupuje třetí příčku.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

1:6

Reagovat
forma

1:4

Reagovat
El Campeon

1:4

Reagovat
mario23

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Trapper

Vlad Chiricheş

Reagovat
FUnk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele