základní skupiny - skupina I, 3. kolo
24.10.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Vitória SC Guimarães 1:0

Jediná branka rozhodla večerní utkání skupiny I, v němž se střetly týmy Realu Betis a Vítorie Guimaraes. Šťastnějším celkem jsou domácí Verdiblancos, kterým tři body vybojovala branka Álvara Vadilla.

Španělský tým pod vedením trenéra Pepeho Mela patří k příjemným překvapením Evropské ligy, i když pro českého diváka by bývalo bylo ještě příjemnější jeho zaváhání v duelu s Jabloncem. Nicméně, Béticos se rozhodli svou šanci na porci slávy využít se vším všudy a demonstrovali to v domácím utkání proti portugalskému týmu.

Na domácí scéně možná Beticos překvapují spíše v tom negativním slova smyslu (poslední prohra s oslabeným Elche!), jejich fanoušci si mohou pochvalně zakřičet alespoň v evropských pohárech. Sevillský stadion Benito Villamarín se stal dějištěm dalšího pohledného utkání, na jehož úvod hrozil pozdější hrdina Vadillo. Jeho ránu ale brankář Douglas Jesus ukryl do náruče. Vadillo byl nadále aktivním, jeho nahrávku nabíhající spoluhráč Nosa Igiebor ale nepochopil a tím pádem nezpracoval.

Do třetice Vadillo, jehož individuální průnik hostující Valério nedokázal zastavit. Chybu svého spoluhráče musel napravovat až Abdoulaye Ba, který míč odvrátil na rohový kop. Po půlhodině hry se ke střele dostal opět Igiebor, ani tentokrát však brankáře Douglase Jesuse nepřekonal. Největší akci první půle spálil jindy neomylný střelec Jorge Molina, jehož ke skórování dobrou přihrávkou vybídl Chuli. Molina ale svou sedmou letošní branku nepřidal a mířil jen do brankáře Douglase.

Trenér Pepe Mel nejspíš hodně hlasitě promluvil do duše svých svěřenců, takže se domácí hráči již po třech minutách nadechli k velké akci. Jejich tlak s každou minutou vzrůstal, což se projevilo i na skóre. Pět minut po změně stran si Vadillo narazil míč se zkušenějším spoluhráčem Joanem Verdúem a přesnou ranou poslal míč za záda brankáře Douglase!

Verdiblancos tedy konečně prolomili do té doby čisté konto Vítorie a nadále se pokoušeli o druhou branku. Ptáte se na reakci hostí? Zaskočení Portugalci se dlouho nemohli vzpamatovat, což se negativně odrazilo na jejich statistikách držení míče i na pískotu hostujících fanoušků. Do velké šance se portugalský tým dostal až dvacet minut před koncem zápasu, když Marco Matias překonal brankáře Stephana Andersena, ale míč poté svou slabší nohou napálil pouze do boční sítě!

V té době Vítoria přidala na tempu a obrana Betisu vůbec nestíhala pokrývat jejich akce. Po další ráně Matiase se do zakončení dostali také Fernando Russi a Paulo Oliveira, ale ani jeden z nich Andersena nepřekonal. Poslední akci zápasu si již téměř tradičně schoval střídající Cedric pro sebe, mladý talent s konžskými kořeny však proti Douglasovi selhal. Přesto se domácí hráči mohou radovat z důležité výhry.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
El Campeon

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
mario23

3:0

Reagovat
FC Porto FC

0:1

Reagovat
monty25

3:1

Reagovat
Pasha

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele