základní skupiny - skupina I, 2. kolo
03.10.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Vitória SC Guimarães 1:1

Domácí favorit se na Stade de Gerland trápil, portugalská Vitória Guimaraes si nakonec odváží bod za remízu 1:1. Nejprve se Portugalci dostali do šokujícího vedení, když Moussa Maazou střelou překonal Anthonyho Lopese, o dělbě bodů rozhodl záložník Maxime Gonalons.

Les Gones v úvodních minutách poklidně drželi míč na svých kopačkách a kombinační hrou si chtěli vytvořit postupný tlak. Jejich tempo hry ostatně hosté z Portugalska nijak výrazně nenarušovali. První desetiminutovka se vyznačovala velkým množstvím zákroků na hraně pravidel a taktického zdržování. Zároveň se ale ozývaly chorály povzbuzují tradiční francouzský klub v ofenzivní podívané. Hrotový útočník Bafetimbi Gomis sice v letním přestupovém období měl nabídky na odchod, nakonec ale zůstal a dnes se trenérovi chtěl odvděčit brankou. Nepřesný pas od Maxima Gonalonse jej však předstihl.

Portugalský tým spoléhal převážně na centrované míče před brankáře Anthonyho Lopese, zkušená obrana si s nimi ale většinou poradila bez potíží. Do zajímavého zakončení se v dresu Vítorie dostal Chris Malonga, jeho projektil ale prolétl jen vedle tyče. Po půlhodině hry jsme se stále nedočkali ani úvodního gólu, ani nějaké vyloženě nebezpečné šance. Navíc se Gardemu zranil mladý obránce Samuel Umtiti a na hřišti jej musel nahradit Mehdi Zeffane.

Příval špatných zpráv neustával - o pár minut později si totiž na dlouhý pas za obranu Lyonu naběhl Moussa Maazou a přes nevýrazně zasahujícího Gueidu Fofanu se tento mladý útočník z Nigérie prosadil! Sudí Florian Meyer neměl většího důvodu k nastavování, takže první půli ukončil v neprospěch domácího týmu.

V kabině Francouzů zřejmě trenér Rémi Garde pronesl plamenný projev, což se na hře domácího celku brzy projevilo. Pět minut po změně stran se totiž volný přímý kop Arnolda Mvuemby dostal k hlavičkujícímu kapitánovi Gonalonsovi, který brankáře Douglase Jesuse k radosti publika překonal!

Lyon sice srovnal, ale zdálo se, že na stržení skóre ve svůj prospěch nemá sil ani nápadů. Mladý záložník Alassane Plea sice zakončoval rohový kop domácích, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil. Aktivní Clément Grénier nenašel pasem nabíhajícího Gomise, poté Lyon nevyužil chyby brankáře Douglase Jesuse. Pedro Correira deset minut před koncem zápasu pravděpodobně zahrál rukou, sudí Meyer ale byl jiného názoru a k nelibosti domácího publika pokutový kop nepískl. Lyon stupňoval tlak, ale ani Gomisovo zakončení ve vápně mu tři body nepřineslo. Nepřehledná situace ze závěru utkání sice vypadala na penaltu ve prospěch domácích, ale po signalizaci pomezního sudího Meyer svůj verdikt změnil. Lyon se i díky červené kartě pro Maazoua po závěrečném dramatu rozešel s Portugalci smírně.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Langi

z posledních 10 zápasů 2 výhry...bože vzpamatujte se už

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 . tragikomedie bude pokracovat

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
Langi

Le groupe de l'OL contre Vitoria

A.Lopes - Gorgelin – Zeffane - Umtiti - Koné.B - Sarr – Ferri – Tolisso - Fofana - Gonalons – Grenier - Malbranque - Mvuemba – Briand – Danic - Plea – Gomis - Lacazette

Absents : Vercoutre – Bisevac – Bedimo - Dabo - Gourcuff - M.Lopes – Ghezzal

těch absencí je strašně moc...každopádně doufám, že bude v základu zase Zeffane, místo marného Fofany

Reagovat
pedro-pedro

Ani jeden tým není zrovna ve formě. Myslím, že remíza bude slušet oběma klubům 1:1

Reagovat
mario23

2:2

Reagovat
FC Porto FC

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Langi

hůř tu obranu už asi splácat nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Komedie. Ještě že to je jenom Evropská liga, ale nechci vidět ten zápas s Lille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele