základní skupiny - skupina B, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ludogorec Razgrad - PSV Eindhoven 2:0

Dva zásahy Romana Bezjaka pokořily holandské PSV a přispěly ke třem bodům postupujícího Ludogorce. Hosté podali v Sofii spíše matný výkon, především druhá půle trenéra Cocuho rozhodně těšit nemůže. Přesto je PSV nadále druhé.

Bulharský celek svými výkony překvapuje nejednoho fotbalového experta a jeho pozice lídra skupiny je tedy příjemným zpestřením. Dnes večer hostil na domácí půdě slavný nizozemský tým PSV. Návštěva z Eindhovenu poslední dobou neexceluje, čehož mohli domácí hráči využít. Pod burcujícími gesty mladého trenéra Phillipa Cocuho a bedlivým dohledem italského arbitra Nicoly Rizzoliho se do první šance dral mladíček Locadia, ale obránci Ludogorce si s jeho "drzostí" poradili. PSV patřilo od úvodních minut k aktivnějšímu celku, což demonstrovala také spolupráce dua Narsingha s Depayem - střela druhého jmenovaného však mířila nad bránu.

Ani jeden z týmů se nedokázal v rámci prvních dvaceti minut výrazněji prosadit, což je zásluha především obou obranných čtveřic. Ludogorci se nevedlo ze hry, takže jeho hráči se chopili přímých střel. Volný kop v podání Zlatinskiho však bránu PSV neohrozil - k tomu by potřeboval menší razanci i pár centimetrů méně. Holandský fotbal je z dlouhodobého hlediska pověstný především výchovou nejrůznějších talentů a v poslední době mezi ty nejzářivější rozhodně patří Adam Maher. Mladý záložník se pokoušel obstřelit brankáře Stojanova, ale ten jeho ránu kontroloval.

Když se zdálo, že se oba týmy odeberou do kabin za remízového výsledku, klimbající diváky v Sofii rázně probudil Roman Bezjak. Ten totiž s míčem u nohy prošel až do pokutového území Cocuho svěřenců a přesnou ranou k tyči překonal marně zasahujícího brankáře Zoeta!

Dalším zákrokem se Zoet už pochlubit rozhodně mohl, neboť vyrazil dobře mířenou ránu Alexandrova těsně před koncem prvního poločasu. Do toho druhého si musel brankář PSV opět přichystat šťastné rukavice, neboť Bezjak jej opakovaně prověřoval. Pokusy PSV se začaly omezovat na dlouhé nakopávané míče bez špetky tvůrčí invence, což se jim nevyplácelo. Starosti holandskému týmu navíc přidělal Bruma, který viděl za faul na Bezjaka již podruhé žluté napomenutí a sudí Rizzoli s ním neměl sebemenší slitování - Bruma musel do sprch.

Ani početní nevýhoda však nemusela PSV zcela srazit do kolen. Stačilo, aby mladík Depay proměnil přímý volný kop po faulu na svou osobu. To se mu ale nepovedlo, brankář Stojanov situaci pohlídal. PSV dál pomýšlelo na nějaké ty body, takže na hrací ploše se ukázal také rychlík Florian Jozefzoon. Ani jeho přítomnost však holandský tým nespasila. Naopak, byli to domácí, kteří udeřili. Deset minut před koncem utkání se do šance dostal již jednou úspěšný Roman Bezjak a jemnou tečí z hranice pokutového puntíku usměrnil nahrávku Júniora Caicary za Zoetova záda! A protože ve zbývajících deseti minutách již ani jeden z týmů nedokázal nic vymyslet, loučí se PSV s Bulharskem bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorets si bod a tím pádem první místo pohlídá ...

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

znovu jsme je vyskolili , osobne jsem byl na Stadionu , SUPER

Reagovat
smazaný uživatel

Po zápase keď boli ešte rozhovory (na BG1) tak sa nejaký funkcionár vyjadroval že získané peniaze chcú použiť aj na zlepšenie štadióna, nevieš o tom niečo?, nebude sa tam dať hrať EL už na jar?

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorec odohrali na stadione w Sofii tentokrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorec je příjemné překvapení. Plzeň měla kliku, že ho nedostala do play off, místo něj dostala Maribor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele