základní skupiny - skupina B
25.10.2012 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Académica Coimbra 2:1

Atlético Madrid prodloužilo své vítězné tažení ve všech soutěžích UEFA na úctyhodných 16 zápasů po pohodlné výhře nad Academicou v poměru 2:1. O góly domácích se postarali Diego Costa a Emre Belezoglu, za portugalský tým snižoval v závěru Salim Cisse.

V nezáživné první půli spálil největší příležitost Adrian López, ale po změně stran obhájci trofeje přepnuli na vyšší obrátky a hned ve 47. minutě se ujali vedení díky Costově dorážce po Gabiho rohovém kopu. Branka domácích donutila soupeře vylézt z obranné ulity, ale jakékoli naděje na remízu utnul o dvacet minut později Emre krásně provedeným přímým kopem. Navzdory pozdnímu snížení zpět na jednu branku si Atlético vedení zkušeně pohlídalo.

Svěřenci Diega Simoneho dnešním vítězstvím načali druhou desítku vítězství v řadě skrze všechny soutěže a téměř jistě si zaručili postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. A to přesto, že v základní sestavě chybělo hned šest pravidelně nastupujících hráčů, včetně útočné hvězdy Falcaa. Kdyby byl kolumbijský střelec na hřišti, dost možná by "Atleti" vedli již po dvou minutách. Kokeho centr z pravé strany sice nejprve těsně minul Costa, prošel ale až k Lópezovi, jenž zblízka na zadní tyči nedokázal dotlačit míč do sítě.

Sergio Asenjo byl povolán do akce jen ojediněle, ovšem hostům se alespoň dařilo držet soupeře daleko od vlastní branky, a tak se Atlético dostávalo pouze ke střelám z velké vzdálenosti. Jak Koke, tak Emre se svými pokusy neuspěli a do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Hned po přestávce vzala defenzivní taktika hostů zasvé. Academica hrubě zaspala při bránění rohového kopu, čehož na zadní tyči využil úplně volný Costa a vstřelil svůj třetí gól v sezoně.

Brankář Ricardo se pak musel ohánět při šancích Adriana a znovu Costy, ovšem na přímý kop Emreho už nedosáhl. Krásně zakroucená střela do horního rohu znamenala pohodlné vedení domácích a o zápase bylo v podstatě rozhodnuto. O vzruch v samotném závěru se postaral Cisse, jenž po standardní situaci osamocen hlavičkoval do odkryté brány. Academica se pak ještě snažila zasypat soupeře jedním nákopem za druhým, ale skóre se již nezměnilo. Výsledek 2:1 dává Atléticu tříbodový náskok na druhou Plzeň a od třetího místa jej dělí dokonce bodů osm.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
HullCity

4:0

Reagovat
KingMaster13

Tady dostane Coimbra pořádný výprask 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by melo Atletico vyhrat i s 'C' tymem tip 2:0 / 3:0

Reagovat
KingMaster13

co C tým i starší dorost by je měl porazit

Reagovat
FC Porto FC

to těžko

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 Coimbra nemá šanci jak dostala od Plzně 3 goly co chce od Atlética takže dneska další vilagoš pro Portugalce

Reagovat
vanGomm

Atlet.Madrid v poslední době neustále vyhrává.Je tedy jen otázkou času,kdy příjde remíza,nebo dokonce prohra.Už se na to může začít pomalu sázet.Navíc v mnoha případech se tak stává,když se to čeká nejméně.Tím samozřejmě netvrdím,že to musí být zrovna tento zápas,ale že se tak brzo stane je jisté.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes určite dávam na Falcaa že vsieti gól to je tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

si vsaď, ale není ani nominovaný

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (2x El Tigre, Adrián)

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
FC Porto FC

Já bych se tak smál kdyby Atletico jen remizovalo a všem by se zavřely držky

Reagovat
smazaný uživatel

Sice bych si to nepřál, ale určitě se to nestane....Académica by se měla naučit nejdřív hrát fotbal a pak líst do pohárů. Nikdy nepochopim jak mohla minulej rok získat ligovej pohár v postugalsku...

Reagovat
smazaný uživatel

t.rizek

Mas v tom trochu hokej. Academica loni v Portugalsku Ligovy pohar rozhodne nevyhrala. A pokud by ho vyhrala, pak by nebyla v Evropske lize - protoze Ligovy pohar je takove "nechtene dite", ktere si vybreceli sponzori. Jinak ten pohar nema zadnou tradici ani prestiz. Vitez nic neziskava (krome tedy toho poharu, ktery si muze dat do vitriny) a k nicemu ho vyhra neopravnuje. Ligovy pohar loni vyhrala Benfica (ve finale porazila Gil Vicente.

Academica Coimbra se stala vitezem prestizniho Portugalskeho poharu - ktery vitezi zarucuje ucast v predkole Evropske ligy. A jak k tomu doslo? Shodou nahod - a skvelym losem. Nasazeni byli do 3.kola, kde porazili klub hrajici na urovni nasi divize (II Divisão Zona Sul) Oriental Lisboa pouze 1:0. Ve 4.kole je cekalo FC Porto. A ti zapas absolutne nezvladli. Hrali tzv. profesorsky fotbal a bylo videt, ze si jsou jisti vyhrou. jenze v 64.minute naopak z jednoho brejku inkasovali. Hraci Porta se pak mezi sebou zacli hadat, prestal se hrat fotbal no a Academica toho vyuzila a v poslednich minutach dali jeste dalsi dva goly. A mohlo jich byt i vic. V dalsim kole Academica presla az na penalty pres druholigove Leixões, v dalsim kole (to uz bylo ctvrtfinale) pres opet druholigovy Dep.Aves 3:2. Semifinale se hraje na dva zapasy - a souper byl opet druholigovy, UD Oliveirense. Academica doma vyhrala 1:0 a v odvete hrala 2:2. Takze postoupili do finale (na jeden zapas), kde je cekal Sporting. Jenze - Sporting celil v te dobe (dodnes nevysvetlenemu) obvineni z uplaceni, kdyz si udajne prave v teto soutezi "koupili" ctvrtfinalovou vyhru nad Maritimem. V ramci sveho "ocisteni" tedy Sporting pohar nevyhral - tak to alespon vysvetlovali portugalsti fanousci. Pravdou je, ze na finale se hojne sazela vyhra Academiky a ta opravdu 1:0 (golem uz ze 4.minuty) vyhrala... Osobne verim, ze nebyt te uplatkarske afery, tak by je Sporting ve finale smetl...

Takze jak mohla Academica vyhrat? Porto se porazilo samo, potom tri druholigovi souperi (pres vsechny presli jen tesne) no a ve finale souper, ktery asi ani nechtel vyhrat...

(Jinak samozrejme souhlas - Academica rozhodne neni klubem na takove urovni, aby mohli hrat Evropske pohary...)

Reagovat
FC Porto FC

ty se zajímáš o Portugalskej fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem hodne...

Reagovat
smazaný uživatel

samého ma prekvapilo že som si to prečítal do konca

Reagovat
FC Porto FC

co už...ale proč by nemohla Academica a Marítimo hrát Evropské poháry však at si hrají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Forma Atletica budí respekt, 1 je jasná, záleží jen o kolik, já tipuju aspoň o 3, možná 4 fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Muj nazor je stejny - bude to jen o vysce skore.

Zkusit se da sazka na handicap -2

Muj tip na skore : 3 nebo 4:0

Jo, a ti co tady pisou, kolik golu da Falcao - tak on vubec neni v nominaci k zapasu. Trener Simeone ho necha odpocivat na tribune = Falcao dnes hrat NEBUDE...

Reagovat
smazaný uživatel

nějak se vám ty tipy rozchází s realitou

Reagovat
smazaný uživatel

Skoncilo to 2:1 pro Atletico a predpokladam, ze uzivatel PSG tipoval 2:1 pro Atletico...

Reagovat
smazaný uživatel

já netipoval jen se bavím těma tipy 4:0, 5:0 a více

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tipy byly logicke, opodstatnene a hlavne - byly tady prezentovany PRED zapasem. Ale bav se tim, kdyz ti to dela dobre.

Ja se zase bavim na lidech, co jsou po zapase generalove a prece "vzdyt to bylo jasne"...

Reagovat
smazaný uživatel

bav se jen se bav . Až zas vydáš nějaký sáhodlouhý prohlášení rád se přiučím od mistra. hlavně že to bylo logické to jsem viděl včera. Já tu alespoň nepíšu romány který nejsou k ničemu. Takový analýzy stojí opravdu za to

Reagovat
smazaný uživatel

Ty "romany" taky nejsou pro tebe. Pokud te to nezajima, necti to. Je dobre ze tu je clovek kterej rozumu portugalskymu fotbalu a sem-tam neco objasni...

Reagovat
smazaný uživatel

podle toho co napsal tomu moc nerozumí to že hráli s druholigisty si přečte každý kdo zná stránku liga.cz.

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvam se, stranku liga.cz opravdu neznam. ja cerpam informace z portugalskych stranek (at uz maisfutebol.pt, nebo abola.pt, nebo treba zerozero.pt).

Tak se Ti omlouvam PSG, ze portugalskemu fotbalu moc nerozumim (podrobne ho sleduji skutecne teprve mene nez 10 let) a rad se od Tebe necemu priucim.

mej se hezky a GL!

Reagovat
smazaný uživatel

nechci se tě nějak dotknout,ale toto není analyza a když ho sleduješ 10 let proč jsi nenapsal něco o tom kdo je zraněný kdo je tam nej.střelec na koho si je třeba dát pozor koho na jaký post přivedli na jakým místě jsou silný a kde naopak mají problém to je analýza ne že vypíšeš že hráli pohár s někým z druhý ligy to je nic neříkající.analýza má být o kompletním zhodnocení.

Reagovat
FC Porto FC

to vás Academica překvapila co

Reagovat
Xavi

Béčko.... A zájem vyhrát asi jak proti Plzni.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nepřekvapilo co jsem koukal tak Madrid měl hráče z lavičky ,např z minulého víkendu nebyl v základu ani jeden hráč.Spíš si byli sebou hodně jistí a Portugalce podcenili

Reagovat
smazaný uživatel

koukal někdo na stream? celkem by mě zajímalo, jak vypadal zápas. tipuju, že něco podobného jako proti Plzni.

Reagovat
smazaný uživatel

zas jako proti Plzni ne...vedli dva nula, vystřídal tam ty, co to jako jediní drželi...a posledních pár minut hořeli jako papír....obzvlášť Cata a Pulido

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele