1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2012 21:05 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Trabzonspor - PSV Eindhoven 1:2

V prvním vyřazovacím kole Evropské ligy se střetl turecký Trabzonspor s nizozemským PSV Eindhoven, a byli to hosté, kdo se radoval z vítězství. Po gólech Tima Matavze a Oly Toivonena totiž vyhráli 2:1, když se za domácí trefil pouze Olcan Adin.

Trabzonsporu se sice nepodařilo postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů, ale třetí místo mu umožnilo pokračovat i v létě v evropských pohárech. V prvním vyřazovacím kole Evropské ligy mu byl za soupeře nalosován PSV Eindhoven, který tak mohl pocítit na vlastní kůži, co znamená bouřlivá turecká atmosféra.

Davy domácích fanoušků totiž na ochozech bujaře hnaly své hráče, mezi nimiž byl i Marek Čech a Ondřej Čelůstka, k vítězství, ale hned po pár minutách jejich horkou krev zmrazily dva rychlé góly Eindhovenu. Již v šesté minutě otevřel skóre utkání Tim Matavz, který obdržel před hranicí pokutového území míč, otočil se a prudkou střelou vymetl levou pavučinu. Brankář Tolga Zengin neměl sebemenší nárok míč chytit.

A dalších šest minut Nizozemcům stačilo, aby zvýšili svůj náskok na dvě branky. Dries Mertens poslal skvěle načasovanou přihrávku Olovi Toivonenovi, který pronikl do pokutového území, vyhnul se kličkou skluzujícímu obránci a po zemi obstřelil Zengina ke vzdálenější pravé tyči.

A PSV mohlo vést ještě více, neboť Mertensovy rohové kopy dělaly permanentní problémy celému tureckému týmu a Zengin se musel blýsknout vynikajícím zákrokem proti nebezpečnému pokusu Toivonena.

Pro domácí přišla další rána, když Serkan Balci uviděl žlutou kartu, čímž se vykartoval pro odvetný zápas. Trabzonspor byl v zoufalé situaci a nutně potřeboval nějaký impulz, který přišel ve 33. minutě, kdy Olcan Adin předvedl vynikající sólo přes půl hřiště, které završil přesnou střelou ve vzdálenější levé tyči. Bylo tak sníženo na 1:2.

Adin poté mohl vyrovnat, jenže jeho střela trefila obránce hostů, a brankář Isaksson tak nemusel zasahovat. Nicméně domácí začínali diktovat hru, zatímco PSV náhle ztratilo na své jistotě. Jenže vyrovnávací gól mohl jen stěží přijít, neboť domácí sice drželi míč, ale nebyli jej schopni konstruktivně poslat před bránu Isakssona. A tak když se hosté otřepali ze snižujícího gólu, začali znovu hrát a byli blízko třetí brance. Do velké šance se dostal Jeremain Lens, ale přestřelil.

Podobný průběh měla poté na druhé straně hřiště i šance Yilmaze, a domácí tak začali ztrácet nervy, což se podepsalo na koncentrovanosti. Z toho mohli následně těžit Georgino Wijnaldum, Lens a Toivonen, ale ani jeden nebyl schopen trefit bránu. Hosté tak nakonec odjíždí z horké turecké půdy s vítězstvím 2:1 a do odvetného zápasu budou nastupovat ve výhodě.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0 očekávám opatrnou hru

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Eindhoven výhra

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to by mohla bejt klidne jednicka, trabzon je doma mnohem silnejs nez si zrejme vetsina lidi mysli staci se podivat na posledni domaci vysledky... naopak PSV venku prilis jiste nepusobi

Reagovat
smazaný uživatel

na jare dva zapasy venku s prumernyma tymama (tusim ze dokonce z druhy pulky tabulky) a jen dve remizy! naopak trabzon od novyho roku doma vyhral vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

remizovali s Heraclesom 1:1 ...Heracles je doma na umelej trave silny tim a momentalne hraju v pohode, ked nedavno porazili vnku Twente takze to nie je hocijaky tim ...tip Trabzonspor - PSV 1:1

Reagovat
Stiksxx

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Stiksxx

Takže já jsme spokojen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele