základní skupiny - skupina A, 2. kolo
29.09.2011 21:05 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

'Kohouti' obrátili zápas s Iry!

Tottenham Hotspur dokázal obrátit výsledek zápasu se Shamrock Rovers. Ačkoli prohrával, během šesti minut vstřelil tři branky, a tak stejný počet bodů zůstává na White Hart Lane.

Hostům nepomohl ani pohádkový začátek, vedení se totiž ujali krátce po začátku druhého poločasu. Útočná formace Tottenhamu v podání Dos Santos - Pavljučenko - Defoe se ale předvedla ještě mnohem lépe, ve smrtící desetiminutovce vrátila domácím potřebné sebevědomí a z něho plynoucí tři góly v síti soupeře.

Na sestavě domácích 'Kohoutů' bylo znát, jak velký zápas je o víkendu čeká. Zápas s rivalem z Emirates Stadium poznamenal sestavu a šanci tak dostali mladí hráči, mezi nimi třeba Jake Livermore nebo Thomas Caroll. Na druhou stranu, manažer Redknapp nechtěl ponechat nic náhodě, a tak nasadil i ostřílené borce jako Defoe nebo Lennon.

Zápas začal podle předpokladů, aktivnější domácí 'Spurs' se tlačili před bránu Richarda Brushe, toho hned několikrát otestoval právě Mexičan Dos Santos. Jeho spolupráce s Defoem po dvaceti minutách vyplynula v gólovou situaci, anglický útočník ale mířil mimo.

Další velkou šanci měl ruský hrot Roman Pavljučenko, který si vytvořil prostor ve vápně a tvrdě vypálil, jeho střelu ale brankář chytat nemusel. Mladý obránce 'Spurs', Danny Rose, mohl poté vstřelit první branku utkání, zakončení ale úplně nezvládl a nadále tak trval remízový výsledek. Hosté z Irska mnoho šancí neměli a do šaten šli oba týmy bez vstřeleného gólu.

To se změnilo pět minut po poločase, kdy se oproti všem předpokladům prosadili hostující fotbalisté. Carlo Cudicini vyrazil přímý kop za pokutové území, míč ale přistál přímo na kopačce Patricka Sullivana a ten jej obratem vrátil před domácí svatyni, do které ho se štěstím uklidil Stephen Rice. Vlna šoku a ticha provázela celý stadion a hráči jakoby nevěděli, jak odpovědět.

Mladá krev Tottenhamu v podobě Townsenda byla ale znát a po centru Dos Santose se prosadil ruský útočník Roman Pavljučenko. Hrálo se právě hodinu a to byl čas pro 'Kohouty'. A byl u toho opět Townsend, který poslal míč na Defoa a hbitý útočník poslal domácí do vedení. Aby se desetiminutovka hrůzy pro hostující Shamrock naplnila, jeden gól přidal ještě Dos Santos a ukončil tak veškeré naděje hostů na pohádkový výsledek.

Překvapení se tedy nekonalo, domácí vyhráli zaslouženě a nyní se můžou plně soustředit na londýnské derby.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
paver

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tutovka dne - 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zas nebude Tottenham hrat s nahradniky...tipuju 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že Tottenham čeká v neděli nejprestižnější derby s Arsenalem tak asi nastoupí náhradníci.

Reagovat
smazaný uživatel

celou EL budou hrát s béčkem, ale naštěstí mají hodně široký kádr já se spíše bojím toho, že hodně hráčů je 1990 a mladší

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Celá anglická liga jde do hajzlu, United zachranuje v nastavení doma s Basileji, Bayern dostanena tlamu od Bayernu, Chelsea na urovni Vale, Tottenham neschopnej střelit gol Shamrock jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvám se za koment ale byl jsem nasranej, že mi kazí tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern dostane tlamu od Bayernu ? odkud jsi utekl ?

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy jsi se nespletl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham v pohodě.Vyhrál Birmingham,Stoke a další,tak Anglická liga je ok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele