základní skupiny - skupina E, 5. kolo
01.12.2011 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kyjev se po ztrátě na Stoku loučí s evropskými poháry

Stoke ani v pátém utkání Evropské ligy nepoznalo hořkost porážky, tentokrát se stejně jako před dvěma měsíci rozešlo po nejtěsnější možné remíze s Dynamem Kyjev smírně. Pro hostující hráče ovšem tento výsledek znamená stopku v pohárech.

Dynamo začalo na Britannia Stadium pod hrozbou vyřazení aktivněji, přes pozorně bránící obranu Stoku se však nemohlo prosadit. A když to tedy nešlo kombinačně, tak to hosté zkoušeli střelami z dálky. V tomto ohledu vynikal obávaný dělostřelec Alijev, tomu však hned dvakrát překazil radost skvělý Begović, v dalších případech poté bývalého středopolaře Lokomotivu zradila muška.

Těsně před půlhodinou hry se ale Kyjevští nakonec přece jen dočkali. A nešlo o bůhvíjak oku lahodící akci, vlastní branku si vstřelil Upson - 0:1. Vzápětí mohl na druhé straně srovnat z volného přímého kopu Delap, proti byl ovšem Šovkovskij. Ještě do poločasu měl hned dvě nadějné příležitosti Diao, ani jemu se však nepodařilo velezkušeného brankáře překonat, o přestávce si tak měli domácí v kabině jistě co povykládat.

O tom, že poločasový proslov jistě přinesl své ovoce, jsme se mohli přesvědčit hned záhy. Ani Jerome však nedokázal s nelichotivým skóre něco udělat, proti byl kdo jiný než Šovkovskij. Nápor Stoke měl i nadále vzestupnou tendenci, obrovskou možnost měl z ničeho nic Pennant, tomu se ale pro změnu na poslední chvíli postavil do cesty Chačeridi. A tentýž hráč byl v akci o několik málo minut znovu, ani napodruhé však na strážce hostující svatyně nevyzrál.

V dalším průběhu druhé půle se hrálo z obou stran hodně neurovnaně, i když Potters měli přece jen mírně navrch. Kýžené vyústění ale přišlo až deset minut před koncem, kdy si na parádní Pennantův centr naskočil Jones a nechytatelně zavěsil - 1:1. V závěru už se potom nic podstatného neodehrálo, oba celky si tak zapisují po jednom bodu, který však hlavně z pohledu Kyjeva vůbec nic neřeší.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Dynamo velice dulezity zapas...v Anglii to budou mit pretezke...tip 02...1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Dynama,(kdo viděl zápas na Ukrajině tak mi to jen potvrdí)Stoke už dávno přišlo o svoje domácí kouzlo.A sázet na remízu nebo dokonce i na vítězství Stoku je blbost.Postaví se proti sobě dva odlišné týmy.Dynamo,asi 2 nejlepší tým na východě proti týmu,který se jen díky FA Cupu dostal do EL.Už mě vážně štve tohle snižování ukr a rus týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, východoevropské týmy už dávno dokázaly, že se mohou rovnat v Evropě s každým, nehledě na to, že budou hrát s průměrným anglickým týmem, tím nechci jeho kvalitu snižovat, ale kdo viděl první zápas, musí uznat, že se hrálo na jednu branku a bylo neuvěřitelné, co domácí všechno spálili.

Reagovat
smazaný uživatel

no to druhej nejlepsi tym na vychode je prehnany

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Dynamo existenční zápas, určitě nesmí prohrát, ale nejlepší budou tři body. To ovšem Sjomin musí naordinovat útočnou taktiku, ne jak na Besiktasi, to byl zanďour, že se na to nedalo dívat. Při tom Kyjevský expres umí hrát ofenzivně, když chce. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza a postup Stoke.

Reagovat
smazaný uživatel

JAKÝ ANGLICKÝ GIGANT????NEDÁVNO HRÁLI 2.LIGU!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že autor preview by si měl zajít k lékaři ...Anglický gigant... ...Stoke City ztratilo body hned na úvod v Dynamu... (ztratilo body - kdyby v Kyjevě dostali bura, tak nikdo neřekne ani popel) ...ovšem příliš se mu nedaří (Dynamu)... 1. místo v tabulce, v lize bez porážky... Mno, dost jsem se pobavil, uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti. A taky doufám, že rozhodčí tentokrát Dynamo nepoškodí, v Anglii se podléhá vcelku lehce

Reagovat
soukup

tak je ovšem s Dynamem něco špatně, když ze zápasu, kde měli dát soupeři bůra jsou nakonec rádi, že na konci zachrání remízu

Reagovat
MySch017

tiež som sa divil, čo je to za sprostosť

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pěkný, ale tlak neznamená dávat branky 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda!!!Ale naštvalo mě to střídání Sjomina:Ševa out,in Almeida!!!Tím dal jasně najevo,že chce ubránit výsledek 0:1.Gol Stoku musel příjít a taky přišel.Od toho golu Upsona(OG)jsme byli v útoku naprosto bezzubí.Kdyby jen Jarmolenko střílel silněji na konci,možná by s toho byly 3 body...jinak podle mě už nemá Kyjev na postup šanci,to by musel Stoke vyhrávat venku,což nemusí,k 1.místu mu stačí remíza a Kyjev by musel vydrtit alespon 4:0 Maccabi,což zase není nereálné,ale na postup to stačit nebude a tak musím popřát hodně štěstí M.Charkov,protože to bude na 99 procent jediný tým z Ukrajiny,který bude bojovat i na jaře.Špatná sezona pro urajinský koeficient......

Reagovat
soukup

tak Stoke venku vyhrát schopné je, ale bude záležet jakou sestavu Pulis postaví, když už má postup v kapse, i když ono něco slabšího než co hrálo dneska postavit ani nemůže a ta sestava je silná i takhle. Bude hrát jeden z dvojice Crouch - Jones, obrana asi stejná jak dneska, to je až na Hutha to nejslabší co je k dispozici. Záloha asi taky podobná

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, postup je v trapu, i ta teoretická šance je naprosto minimální a já jí nevěřím. Škoda, že Besiktas vyhrál v Izraeli gólem v nastavení, mít o dva body méně, vypadá to jinak. Co se týče toho, že po vedoucím gólu a hlavně v druhém poločase jsme se zase zatáhli a ve předu prakticky nic nečekali, tak to je to, na co jsem upozorňoval už v preview. Nevím, tohle je asi Sjominova specialita, asi nikdy nepochopí, že když zaleze a bude jen bránit, že ten gól stejně dostane. Letos se podzim ukrajinským týmům vůbec nepovedl, snad Charkov na jaro nějaké bodíky ještě posbírá, snad mu fazona vydrží, protože letos to bylo fakt slabé. Při tom jak Dynamo, tak Šachťar měly jednoznačně postoupit, kvalita tam je. Proti Maccabi by se mělo hrát na zrekonstruovaném Olympijském stadionu, věřím, že bude plno a Dynamo si zastřílí a trochu si spraví chuť, protože jeho produktivita v letošní EL je tragická, 4 góly v pěti zápasech, to je na takový klub hodně málo. V domácím prostředí vidím problém v neuvěřitelně slabé produktivitě a venku v pasivní hře. Nad tím by se měli v hlavním městě Ukrajiny zamyslet a KONEČNĚ s tím začít něco dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava:.. zase zatáhli a ve předu prakticky nic nepředvedli...:-) P.S: Ještě škoda té Ševovy tyčky, být 0:2, vypadalo by to jiank, ale na kdyby se nehraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele