základní skupiny - skupina B, 2. kolo
29.09.2011 21:05 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych - FC Kodaň 3:0

Druhopoločasový koncert zajistil Standardu Lutych první tři body do tabulky skupiny B, jíž teď díky lepšímu skóre oproti Hannoveru Belgičané také vévodí. Kodaň naopak vůbec nezvládla navázat na porážku Poltavy a z Lutychu odjíždí s ostudou.

Vstup do zápasu ovšem oba celky prodělaly docela podobný - zmatený. Mbaye už ve třetí minutě divoce pálil nad břevno, zatímco na druhé straně minul Santin a do nějakého zákroku Wilanda přinutila až táhlá, dalekonosná rána z 30 metrů. Rovněž Bolat byl dlouho bez práce, až se musel předvést proti Ottesenově hlavičce po Bengtssonově přímém kopu. Poslední slovo si ve všeobecně nepřesném prvním poločase vzal Buzaglo, když z pravého rohu šestnáctky neúspěšně točil míč mezi tři tyče.

Po přestávce už to bylo o něčem docela jiném - hlavně ze strany domácího mužstva -, a to především díky představení střídajícího Tchitého. Přestože se sám někdejší útočník Anderlechtu neprosadil, od samého počátku svého působení na hřišti fungoval velmi solidně. Skóre každopádně v 57. minutě otevřel jeho kolega Seijas, když napůl odvrácený míč propálil skrz chumel hráčů, aby se tento utěšený projektil odrazil od zadní tyče do sítě.

Tím se konečně strhla lavina. Standard se neustále vrhal dopředu, a jakmile v 71. minutě vybojoval další rohový kop Van Damme, mohl se na zadní tyči znovu za pomoci brankové konstrukce prosadit obránce Felipe. A ze vzdušeného prostoru vzápětí vzešel i poslední, třetí úder. Tentokrát nejvýše vystoupal útočník Kanu a Wiland byl opět bez šance.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
borecnakonec

oooo trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
skorpikk

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele