základní skupiny - skupina D, 5. kolo
01.12.2011 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - FC Curych 2:0

Portugalský Sporting nepřipustil žádné překvapení, a i když mu k jistému postupu stačilo uhrát doma s papírově nejslabším celkem skupiny pouhý bod, tak od začátku nepustil švýcarský Curych k balónu a porazil ho 2:0. Lisabonský celek by i přes remízu skončil první, ovšem získal čtvrté vítězství ve skupině a s dvanácti body vede o šest korálků před italským Laziem a rumunskou Vasluií.

Curychu by svitla naděje na postup jen přes výhru v Lisabonu a k tomu by Vaslui s Laziem musela remizovat. Druhá podmínka vyšla, jenže kvůli prohře na portugalské půdě skončí Curych určitě poslední ve skupině. Doposud ještě nevyhrál a má na kontě pouhé dva body. Domácí celek se dostal do vedení už po čtvrthodině hry, svůj náskok pojistil po necelé odehrané hodině a soupeř se na jakýkoliv závěrečný nápor ani nezmohl.

Do úvodní šance se dostal domácí obránce Filipe Daniel Carrico, avšak jeho pokus z osmnácti metrů šel přeci jen o kousek nad. Ale následně o čtyři minuty později se již trefil bývalý kanonýr holandského Utrechtu Ricky van Wolfswinkel, který dorážel balón do odkryté branky po krásné individuální akci Stijna Schaarse na pravé straně. Stejný hráč pálil o deset minut později mimo, úspěšný nebyl ani Carrico. Avšak nápor domácích pokračoval.

V šanci se opět ocitl Van Wolfswinkel, který z voleje pálil nad branku, po půl hodině hry zlikvidoval ránu Valerije Božinova skvělý hostující gólman Johnny Leoni. Po přestávce šancí ubylo, nicméně hned z té první vážnější padla k radosti více než pětadvacetitisícového publika druhá a zároveň závěrečná branka. Po nádherném centru Diego Capela se hlavou z dobrých dvanácti metrů naprosto přesně trefil bulharský útočník Bojinov - 2:0. Až do konce se stav utkání nezměnil a domácí kontrolovali průběh hry, získali tak zasloužené vítězství.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FC Porto FC

jasná záležitost pro Sporting

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele