základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.09.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Braga - Club Bruggy 1:2

Bruggy dokázaly díky skvělému závěru přehrát Bragu a odvážejí si tak z Portugalska nesmírně cenné tři body. Barbosa sice poslal krátce po začátku druhé půle domácí do vedení, potom ale srovnal Akpala a v nastavení zajistil svému celku výhru Donk.

Utkání slibovalo zajímavou podívanou, neboť se proti sobě postavily týmy, které si v prvním hracím dnu shodně zapsaly plný počet bodů. Hosté začali na Estádio Municipal bez zbytečného respektu. První příležitost měl na kontě Odjidja-Ofoe, jeho ránu ale stihl zablokovat pohotový Vinícius. Odpověď přišla z kopaček Mossoróa, ani on ovšem nedokázal vyzrát na strážce hostující svatyně.

Svěřenci Leonarda Jardima začali přitápět pod kotel. V jedenácté minutě rozehrával standardní situaci Viana, na přesný centr si ve vápně nejvýše vyskočil Alan, mezi tři tyče ale zamířit nedokázal. O chvíli později musel na opačné straně před Vleminckxem zachraňovat na poslední chvíli Quim. Těsně před odchodem do kabin pak mohli otevřít skóre postupně Alan, Lima a Mossoró, ani jeden z nich ovšem do černého nezamířil.

Po změně stran se hra odvíjela podle stejného scénáře. Ke střele se propracoval Lima, na Coosemanse se mu však ani napodruhé vyzrát nepodařilo. V 54. minutě už se ale finalista posledního ročníku Evropské ligy mohl po zásluze radovat. Baiano odcentroval do pokutového území, kde si na balón naběhl aktivní Barbosa a přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Club okamžitě reagoval, střídající Akpala ovšem ztroskotal na Quimovi. A když Mossoró s Limou nevyužili možnost navýšit vedení, tak přišel zákonitý trest. Akpala sice nejprve pálil nepřesně, o minutu později ale vrátil míč do vápna Donk a nigerijský reprezentant se napodruhé nemýlil - 1:1. V nastavení potom Odjidja-Ofoe našel Donka, a ten definitivně obrátil karty na hostující stranu - 1:2. Braga tak utrpěla krutou lekci z produktivity.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
paver

3:0

Reagovat
FC Porto FC

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 v pripade ze braga nedostane 2 cervene

Reagovat
FC Porto FC

"Belgická liga je lepší, než ta Portugalská, takže Bruggy by měly mít větší jméno, než Braga," ani jedno není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a nuda.

Reagovat
FC Porto FC

Tak to Braga podělala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele