základní skupiny - skupina A, 5. kolo
30.11.2011 18:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - Shamrock Rovers 4:1

Rubin Kazaň stejně jako v září v Irsku porazil Shamrock Rovers o tři branky a díky vítězství 4:1 má s deseti body na kontě před posledním střetnutím na půdě PAOKu Soluň vše ve svých rukou. O povinné tři body nad posledním celkem tabulky se postarali dvakrát Nelson Valdez a jednou Bebars Natcho s Obafemim Martinsem. Za hosty vyrovnával Ken Oman.

Domácí si za třemi body šli jasně a razantně již od úvodních minut. Valdez však ještě se svou střelou neuspěl stejně jako Martins, který mířil pouze nad bránu. V 10. minutě však Rubin šel do vedení. Valdez krásně oběhl obránce Omana, byl zkrátka rychlejší než on, takže se pát vteřin na to v pohodě dostal k míči a podél brankáře Thompsona v pohodě skóroval.

Jenže Schamrock hned dvě minuty na to vyrovnal. Finn vyslal pěkný pas, který doklepl do brány právě Oman, jenž při prvním inkasovaném gólu zaváhal v bránění. Do dobré příležitosti se následně dostal Martins, jenž ale přihrávku od Bocchettiho za záda Thompsona stále nenasměroval.

Hosté v Rusku nehráli nijak bázlivý fotbal, ostatně jako ve všech čtyřech dosud odehraných zápasech, a Ryžikov musel likvidovat pokus Dennehyho, i když ten ještě mohl předat míč lépe postavenému spoluhráči Sheppardovi. Kazaň však stále udávala taktovku hry. Thompson podběhl jeden z centrů a hasit nebezpečí před Martinsem musel na poslední chvíli Murray.

Ve 36. minutě ruský celek navrátil vedení na svou stranu. Natcho neměl příliš možností vymýšlet něco v zahuštěném prostoru ve vápně, a volil proto povedenou ránu z otočky, která se pak od tyčky angličanem dostala za brankovou čáru. Do konce poločasu ještě vyslal jednu střelu Bocchetti, ta se ovšem i díky nátlaku beka Sullivana neujala.

Pět minut po přestávce si Rubin ještě více pojistil vedení. Valdez totiž na hranici ofsajdu převzal dlouhý pas a v koncovce se podruhé v zápase nemýlil. A v 62. minutě unikl po pravé straně do šestnáctky Karadeniz a i přes pár smolných odrazů pro dublinské mužstvo dotlačil z blízkosti balón do branky jinak aktivní Martins.

Zbytek zápasu se už pouze dohrával. Přesto mohl Shamrock ještě upravit konečné skóre díky dvěma slibným šancím. V té první z voleje vypálil hodně nebezpečně Sheppard, jenže naštěstí pro Rubin trefil břevno. Pak Sheppard vybojoval po faulu Bocchettiho těsně za vápnem přímý kop pro Dennehyho, ten s ním ovšem nenaložil nejlépe.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna vyhra Rubinu

Reagovat
smazaný uživatel

povinne tri body pro Kazan..tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

klidná výhra Kazaňe 2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
ronaldik

Mohl by Shamrock uhrát aspoň bodík :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaň stále o něco hraje a má nejlehčího soupeře ze skupiny, navíc na domácí půdě tip 3:0 (1:0)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaň měla na hřišti 7 cizinců , může se to .. ?

Reagovat
smazaný uživatel

proč by se to nemohlo?

Reagovat
kubys

Jen v RPL můžou mít maximálně 6, podle toho taky vidíš rozdíly v sestavách.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahá .. díky

Reagovat
smazaný uživatel

FAIL

Reagovat
kubys

Bebars:-* To je prostě frajer, snad neodejde po sezoně pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele