1/16 finále - odvety
23.02.2012 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - AZ Alkmaar 0:1

Fotbalisté Anderlechtu nedokázali navázat na brilantní vystoupení ve skupině a jejich cesta Evropou končí hned v prvním kole jarní části. Na půdě holandského týmu sice prohráli 1:0 a ještě živili naději na postup, jenže v domácím prostředí nic výrazného nepředvedli a ani tentokráte soupeři nevsítili branku. Nutno podotknout, že domácí měli smůlu, avšak Alkmaar i v odvetě jednou skóroval a bez větších potíží tak postupuje.

V osmifinále se utká s italským Udinesse, kde má určitě šanci postoupit už do čtvrtfinále. Domácí vlétli do utkání skvostně a hned v první minutě se do obrovské šance dostal nejlepší střelec Evropské ligy Matías Suárez, který předložil balón pro Dieumerciho Mbokaniho, skvělý zákrok ale předvedl Esteban Alvardo. Ihned na to předvedl nádherný lob Milan Jovanovič, Mbokani ani tentokráte v tváří tvář skvělému Alvardovi neuspěl.

Hostující gólman držel svůj tým po celý zápas, v dalším průběhu se ale dlouho neurodila vážnější situace. Teprve necelých deset minut před koncem půle se snažil Suárez uvolnit Mbokaniho, jenže situaci překombinoval a domácí útočník se ke střele nedostal. V nastaveném čase úvodního dějství mohl jít ze své první akce do vedení Alkmaar. Krásnou kolmici obdržel Adam Maher a šel sám na branku, ale jeho pokus minul tyčku o centimetry.

Hned po přestávce se zjevil v další možnosti Suárez, ten hlavičkoval z penaltového puntíku jen o kousek nad. A pravidlo nedáš-dostaneš nyní platilo do puntíku. V 54. minutě po pasu Roye Beerense přes celé hřiště pálil ve vápně z první Maarten Martens a nedal gólmanovi Silviu Protovi žádnou naději - 0:1. Anderlecht ale i nadále předváděl útočnou hru a proti ráně Suáreze opět zasáhl jistým zákrokem Alvardo.

Poté tlak domácích upadl a zvýšit náskok mohl ještě Martens, po přihrávce Jozyho Altidora ale šla střela těsně vedle levé tyče. V samém závěru mohl nejprve srovnat Jovanovič, který po sražené střele pálil zcela osamocen, Alvardo ale mezi třemi tyčemi čaroval. A v poslední minutě nastavení se do zakončení dostal Mbokani, jenže hlavou rozezvoněl pouze břevno a podtrhl tak střeleckou impotenci belgického celku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

AZ znovu těsně 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht vyhra o 2-3goly!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele